e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στις 16 Δεκεμβρίου2016, μέσα σε μια ζεστή και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ ΑρσακείουΤοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση τού βιβλίου «Τι θα έκανα αν ήμουν ο Αϊ Βασίλης», που επεξεργάστηκαν στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας.


Το εγχείρημα αυτό υλοποίησε η ίδια η συγγραφέας τού βιβλίου κ. Τατιάνα Ζωγράφου, η οποία είναι δασκάλα, νηπιαγωγός και μουσικός στο Αρσάκειο Δημοτικό Ψυχικού.
Αφού ευχαρίστησε τη Διευθύντρια κ. Ελισάβετ Βιτζηλαίου και το εκπαιδευτικό προσωπικό τού Σχολείου, η κ. Τατιάνα Ζωγράφου προχώρησε σε μια εποικοδομητική συζήτηση με τα παιδιά, στην οποία είχε την ευκαιρία να καταγράψει τις απόψεις των μαθητών για τα τεκταινόμενα τής σημερινής κοινωνίας.
Σε δεύτερο στάδιο, πραγματοποιήθηκε  επεξεργασία τού εν λόγω βιβλίου, όπου τα παιδιά μας είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν ποικίλες απορίες και να πραγματοποιηθεί μια παραγωγική συζήτηση με τη συγγραφέα.
Η παρουσίαση έκλεισε με την συγγραφέα να παίζει μουσική σε συνεργασία με τα παιδιά  και να τραγουδούν όλοι μαζί χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Τέλος η κ. Ζωγράφου είχε την ευγενή καλοσύνη να υπογράψει σε όλα τα βιβλία των παιδιών καθώς και τού εκπαιδευτικού προσωπικού, δείχνοντας έτσι την αγάπη της για τους μαθητές μας.