Print
Στις 10 Οκτωβρίου 2017, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης βάδισαν στην οδό των Παναθηναίων, από την οποία ιστορικά διέρχονταν η μεγάλη πομπή προς την Ακρόπολη κατά τη διάρκεια των ομώνυμων εορτασμών.


Η επίσκεψη ξεκίνησε με την περιήγηση και την ξενάγηση από τη Στοά τού Αττάλου, στους βωμούς και στα ναϊκά οικοδομήματα τής Αρχαίας Αγοράς.
Η πορεία συνεχίστηκε προς τη Ρωμαϊκή Αγορά, που αποτελεί, λόγω τής τοποθεσίας της, αξιομίμητη συμβολική φιλοσοφική πρόταση μιας ισορροπημένης κοινωνικής και ατομικής ζωής. Επιλέχθηκε να κτιστεί στο συγκεκριμένο μέρος ακριβώς επειδή βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σημείο ανάμεσα στην Ακρόπολη, τον σημαντικότερο θρησκευτικό και συμβολικό χώρο τής πόλης, και την Αρχαία Αγορά, το κέντρο τής εμπορικής και πολιτικής ζωής τής εποχής. Η περιήγηση ολοκληρώθηκε στο Ωρολόγιο τού Κυρρήστου, το ιδιαίτερο αυτό οκταγωνικό μαρμάρινο μνημείο, γνωστότερο με την ονομασία Αέρηδες.
Κατά την εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη και τη γνωριμία τους με την Αρχαία και τη Ρωμαϊκή Αγορά οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από την ανθεκτικότητα τού χώρου, που σε πείσμα των ιστορικών καταστροφών του, παραμένει στο φως ανθεκτικός και εμβληματικά φωτεινός.