e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τις Παραμονές των Χριστουγέννων οι μαθητές τής Στ΄ 2 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν σε δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βιβλιοθήκη τού Σχολείου.
Αρχικά τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την αφήγηση τού κλασικού διηγήματος τού Αλ. Παπαδιαμάντη «Η Σταχτομαζώχτρα» από μαθήτριες τού Λυκείου, μέλη τού Ρητορικού Ομίλου των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων.
Σε δεύτερο χρόνο οι μαθητές τής Στ΄τάξης «έχτισαν» γέφυρες ανάγνωσης με τα πρωτάκια τους, στο πλαίσιο τού διαθεματικού προγράμματος «Γέφυρες Πολιτισμού» που εκπονούν εφέτος.
Συγκεκριμένα, ο κάθε μαθητής τής Στ΄ τάξης συνόδευσε το πρωτάκι που έχει υπ’ ευθύνη του από την αρχή τής χρονιάς στη βιβλιοθήκη και διάλεξαν από κοινού ένα βιβλίο με χριστουγεννιάτικο θέμα από την έκθεση που είχε στηθεί στον χώρο για της ημέρες των Χριστουγέννων.
Στη συνέχεια οι μεγάλοι μαθητές διάβασαν στους μικρούς τους φίλους τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες και μοιράστηκαν μαζί τους ξεχωριστές στιγμές μυώντας τους στον μαγικό κόσμο τής Φιλαναγνωσίας.
Στο τέλος τα παιδιά τής Στ΄ τάξης προσέφεραν στα πρωτάκια χειροποίητα δωράκια, τα οποία κατασκεύασαν στην τάξη τους με την παρότρυνση τής δασκάλας τους κ. Παπαφιτσώρου.