e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η γιορτή αποφοίτησης των μαθητών τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης με τίτλο «Μαζί μας έλα…πέρα από τη γέφυρα» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στο θέατρο των Σχολείων παρουσία όλων των γονέων και πολλών προσκεκλημένων.
Σε αυτή τα παιδιά κάλεσαν γονείς και δασκάλους να ανέβουν μαζί τους στην πρώτη γέφυρα που διάβηκαν, αυτή τού Δημοτικού, για να δουν τον πολύχρωμο ορίζοντά της, που χρωματίζεται από τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τα συναισθήματα, τα βιώματα και τις αξίες που κατέκτησαν στο Δημοτικό.
Με τον λόγο τής γενιάς τους παρουσίασαν τα ενδιαφέροντα και τις ασχολίες τους, παρέα με την τεχνολογία, η οποία πολλές φορές βοηθάει, αλλά και άλλες τόσες τους εγκαταλείπει και τότε τους βοηθούν οι γνώσεις και οι δεξιότητες που κατέκτησαν στο Δημοτικό. Συνοδοιπόροι τους στη γιορτή οι μαθητές τής Α΄ τάξης που όλη τη χρονιά συνδέθηκαν μαζί τους με πολλούς τρόπους.
Η γιορτή πλαισιώθηκε από ελληνικά τραγούδια που απέδωσε η χορωδία και από χορούς που χόρεψαν οι μαθητές τής Α΄ τάξης δημιουργώντας ένα σύνολο που ενθουσίασε γονείς και κοινό.
Τη συγγραφή, τη θεατρική διασκευή και τη διδασκαλία είχε η θεατρολόγος κ. Άννα Κολτσιδοπούλου και την επιμέλεια τής παράστασης η υποδιευθύντρια τού Σχολείου κ. Μαίρη Παπαχλιμίντζου, δασκάλα τού Στ΄1 τμήματος,  και κ. Νάσια Παπαφιτσώρου, δασκάλα τού Στ΄2 τμήματος. Tη διδασκαλία τής χορωδίας και τής ορχήστρας ανέλαβε η κ. Αρετή Γιαννακουδάκη, καθηγήτρια Μουσικής. Τα χορευτικά των μαθητών τής Α΄ τάξης και τους χορούς των μαθητών τής Στ΄ τάξης δίδαξαν οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Χριστίνα Καρασούλου και Μαρία Χρυσικοπούλου. Υπεύθυνοι σκηνικών ήταν οι κ. Μαρίνα Κοράκη και Βαγγέλης Θεοδωρίδης, καθηγητές Καλλιτεχνικών. Την επιμέλεια των βίντεο, των προβολών και και των ηχητικών είχε η κ. Άννα Κολτσιδοπούλου.
Την προβολή ανέλαβε κ. η Ελισάβετ Βατουσιανού, καθηγήτρια Πληροφορικής. Την οργάνωση έκθεσης ζωγραφικής: επιμελήθηκαν οι κ. Μαρίνα Κοράκη και οι δασκάλες των τάξεων.
Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους: η Επόπτρια των Σχολείων της Φ.Ε., ο Σχολικός Σύμβουλος της 49ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Ζεργιώτης, η Συντονίστρια της Φ.Ε. κ. Μακροπόδη, Διευθύντριες των Σχολείων της Φ.Ε. και μέλη του Συλλόγου Αφυπηρετησάντων Εκπαιδευτικών