e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που οργανώνονται από τη Βιβλιοθήκη των Σχολείων τής Εκάλης με σκοπό την ενίσχυση τού ρόλου τής βιβλιοθήκης στη σχολική ζωή καθώς και την καλλιέργεια τής αγάπης για το διάβασμα και τα βιβλία, τον Νοέμβριο τού 2018 οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη, όπου συμμετείχαν σε ενδιαφέροντα προγράμματα με τη συνεργασία τού βιβλιοθηκονόμου κ. Γ. Κουμαντάκη και των δασκάλων των τάξεων.
«Αθήνα, η εξερεύνηση τής πόλης», «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός», «Η θάλασσα στην ποίηση», «Τα βιβλία που αισθάνονται», «Η σχισμένη σελίδα», «Τα ανθρώπινα δικαιώματα» είναι μερικά από τα προγράμματα που εκπόνησαν τα παιδιά τον Νοέμβριο και τα οποία συνδυάστηκαν με το Αναλυτικό Πρόγραμμα των τάξεων και τα σχέδια εργασίας των τμημάτων.
Έτσι οι μαθητές δημιούργησαν σελιδοδείκτες, φιλοτέχνησαν αφίσες με το αγαπημένο τους βιβλίο, έπαιξαν με λέξεις τής αλφαβήτας, κατασκεύασαν αφίσες με θέμα τη θάλασσα και την ποίηση, γνώρισαν τις βιβλιοθήκες τής πόλης τους, δανείστηκαν βιβλία, διασκέδασαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη οργανωμένη επίσκεψη τους.