e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (στις 2 Απριλίου) στάθηκε η αφορμή ώστε οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης να εκπονήσουν δράσεις σχετικές με το εξωσχολικό βιβλίο στη διάρκεια  ολόκληρης τής εβδομάδας.

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 οι μαθητές ντύθηκαν τον αγαπημένο τους ήρωα και παρουσίασαν την ταυτότητά του στους συμμαθητές τους.

Την Τρίτη 2 Μαρτίου 2019 η δράση «Υπερασπιστές τής Ανάγνωσης» έφερε στο Σχολείο την αγαπημένη συγγραφέα Αγγελική Βαρελλά και την ηθοποιό κ. Μενεγάκη, με στόχο να μεταδώσουν στους μαθητές την απόλαυση τής ανάγνωσης.

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 η ημέρα αφιερώθηκε στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τη ζωή του.
Παράλληλα, στη βιβλιοθήκη τα παιδιά εκπόνησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα ποίημα για το βιβλίο».

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 κάθε μαθητής άφησε το στίγμα του στο "βιβλιόδεντρο" τής τάξης συμπληρώνοντας τη φράση «Αγαπώ τα βιβλία γιατί… ».

Τέλος, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 ασχολήθηκαν με την εφετινή αφίσα για την Ημέρα Βιβλίου, καθώς και με το μήνυμα που τη συνοδεύει. Στη συνέχεια παρατήρησαν αφίσες για το βιβλίο από όλον τον κόσμο και φιλοτέχνησαν ομαδικά ταμπλό με τα δικά τους συνθήματα για το βιβλίο και την ανάγνωση.