e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές των Στ΄1 και Στ΄ 2 τμημάτων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Κ. Ταταράκη και Ν. Παπαφιτσώρου, στις 2 Απριλίου 2019, επιδόθηκαν σε πρωτότυπες και δημιουργικές δράσεις. Η αρχή έγινε με ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα βιβλιοδεσίας που παρουσίασε στη βιβλιοθήκη τού Γυμνασίου ο συντηρητής παλαιών βιβλίων και χειρογράφων κ. Ν. Καραμέτος. Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και το δικό τους χειροποίητο βιβλίο!
Στη συνέχεια σε μια παρουσίαση με τίτλο «Υπερασπιστές τής ανάγνωσης» των Εκδόσεων Πατάκη ο συγγραφέας κ. Γιώργος Παναγιωτάκης μοιράστηκε τις προσωπικές του εμπειρίες που κέντρισαν τη φαντασία και τη δημιουργική διάθεση των παιδιών.
Επιπλέον, οι μαθητές, αφού μελέτησαν το εφετινό μήνυμα και την αφίσα τής Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) και τού Λιθουανού Kęstutis Kasparavičius για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ανέπτυξαν τις σκέψεις τους στο τετράδιο γραπτής έκφρασης.
Κατόπιν οι μαθητές τής Στ΄ τάξης συναντήθηκαν με τα πρωτάκια τού Δημοτικού και καθισμένοι ανά δυάδες στον κήπο τού Σχολείου διάβασαν αγαπημένα παραμύθια και έπαιξαν σπάζοντας μπαλόνια που έκρυβαν λογοτεχνικά μηνύματα.
Ο ενθουσιασμός με τον οποίο οι μικροί "φιλαναγνώστες" συμμετείχαν στη δράση αποτέλεσε ένα ισχυρό μήνυμα ότι τα λογοτεχνικά βιβλία μάς φέρνουν σε επαφή με τους άλλους ανθρώπους αλλά και με τον εαυτό μας...