e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




«Εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες τής έκτης τάξης θέλουμε να σας καλωσορίσουμε στο σχολείο και να σας προτείνουμε να γίνουμε φίλοι.Να κρατηθούμε χέρι-χέρι και να γυρίσουμε τη γη!».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε μια παράλληλη διαδρομή και μια φιλία  αναμεσα στα εκτάκια και τα πρωτάκια  τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτιού Εκάλης, μια συναισθηματική σχέση που στόχο έχει  την προσαρμογή των μικρών μαθητών στο νέο τους Σχολείο.

Με τα παραπάνω λόγια, την πρώτη ημέρα τής σχολικής χρονιάς, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, και υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Παπαχλιμίντζου Μαίρης και Ταταράκη Κατερίνας, οι μαθητές τής Στ’ τάξης υποδέχτηκαν τους  καινούργιους συμμαθητές τους τής Α΄ τάξης.

Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκαν δύο  παράλληλες δραστηριότητες.
Με «Το μικρό και το μεγάλο», μια αναφορά στη διαχρονική "Λιλιπούπολη", πιάστηκαν από το χέρι για να γυρίσουνε τη γη...

Επιβιβάστηκαν στη βαρκούλα τής νέας τους φιλίας και ταξίδεψαν υπό τους ήχους τού Children’s Corner στη «Λίμνη των φίλων», όπου είχαν την ευκαιρία να ψαρέψουν με τα καλάμια τους ψαράκια-λέξεις που αντιπροσώπευαν αξίες που θα συνοδεύουν τη σχολική τους πορεία: την αγάπη, τη χαρά, τη γνώση, τη  δημιουργία και τη συντροφικότητα.

Στη δεύτερη δράση επικράτησε η δημιουργική διάθεση των παιδιών που πήραν την πλαστελίνη και μέσα από την τέχνη συμβόλισαν με τον δικό τους τρόπο την ιδιαίτερη αυτή φιλία, κατασκευάζοντας μια καρδιά, ένα ηλιοτρόπιο, δύο χέρια ενωμένα και τον ήλιο!