e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Μαίρης Παπαχλιμίντζου και Κατερίνας Ταταράκη, και τής καθηγήτριας Πληροφορικής τού Γ΄  Δημοτικού κ. Πωλίνας Πλουμιδάκη οργάνωσαν μια πρωτότυπη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28η Νοεμβρίου, στην αίθουσα προβολών τού Σχολείου.

Εκεί οι «αργυροί» νικητές τής Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής Γιώργος Καστρίτης και Φίλιππος Σίνγκερ μαζί με την κ. Πλουμιδάκη παρουσίασαν την εμπειρία τής συμμετοχής τους σε αυτήν.

Αρχικά διηγήθηκαν στους συμμαθητές τους την πορεία τής προσπάθειάς τους από τις 30 Ιουνίου 2019, που πήραν το εισιτήριο για την εκπροσώπηση τού Σχολείου αλλά και τής χώρας μας στην 11η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα "Smart Cities” (έξυπνες πόλεις), μέχρι τη βράβευσή τους.

Στη συνέχεια ο Γιώργος και ο Φίλιππος παρουσίασαν το έξυπνο αρκουδάκι Άλεξ, με τους βιομετρικούς μικροαισθητήρες, που σχεδιάστηκε με στόχο να παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα στα παιδιά με ασθένειες στους θαλάμους νοσηλείας τους. 

Κατόπιν οι δύο μαθητές απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν στη διαδρομή από τον πρώτο σχεδιασμό τού project ώς την υλοποίησή του.

Επίσης, αναφέρθηκαν στην εμπειρία τής βράβευσής τους από την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο Τάκη, παρουσία τού πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο τέλος τής εκδήλωσης, στις αναμνηστικές αφίσες με τις χειρόγραφες αφιερώσεις των συμμαθητών τους, οι δύο βραβευθέντες απάντησαν με αντίδωρα και κονκάρδες από την Ολυμπιάδα τής Ουγγαρίας.

Τέτοιες εκδηλώσεις αναγνώρισης και επιβράβευσης είναι αναγκαίες, καθώς κινητοποιούν και ενθαρρύνουν κάθε δημιουργική προσπάθεια των μαθητών προτρέποντάς τους να οραματίζονται και να εγάζονται για έναν καλύτερο κόσμο.