e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές μαθήτριες τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Μαίρης Παπαχλιμίντζου και Κατερίνας Ταταράκη, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου 2020) παρακολούθησαν σειρά πρωτότυπων διαδικτυακών δράσεων.

Αρχικά περιηγήθηκαν στον «κόσμο» των μουσείων με την ενδιαφέρουσα παρουσίαση τής υπεύθυνης τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού κ. Φανής Τριπολιτσιώτου. 

Ακροστοιχίδες, ασκήσεις παιγνιώδεις, δημιουργικές προτροπές και διερευνητικές αφορμές οδήγησαν τους μαθητές να εκφραστούν και να παρουσιάσουν διαδυκτυακά στους συμμαθητές τους εργασίες με θέμα «Τι σημαίνει για μένα ένα μουσείο».

Στη συνέχεια αξιοποιώντας το βιβλίο τού Φράνκ Λόιντ Ράιτ «Συναντώντας τον αρχιτέκτονα» (εκδ. Μέλισσα), το οποίο έχει επιλεγεί από τους μαθητές των δύο τμημάτων ως αντικείμενο επεξεργασίας στο μάθημα Φιλαναγνωσίας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν και να σχολιάσουν το εμβληματικό Μουσείο Σόλομον Ρ. Γκούγκενχαϊμ τής Νέας Υόρκης.

Πραγματοποίησαν, επίσης, έρευνα στο διαδίκτυο και επέλεξαν το μουσείο που τους εντυπωσιάζει, το οποίο και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους.

Τέλος, στο μάθημα των Ελληνικών αξιοποιήθηκαν οι προτάσεις τού βιβλίου τής Γλώσσας τής Στ΄ Δημοτικού που αφορούν στο Μουσείο τής Αφής για μη βλέποντες, που βρίσκεται στην Καλλιθέα.

Ταυτόχρονα με τη διαδικτυακή επίσκεψη των μαθητών στο συγκεκριμένο Μουσείο κατάλαβαν τη αναγκαιότητα ύπαρξής του καθώς και το δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση στα πολιτισμικά έργα.