e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Κατά την Εβδομάδα Υγιεινής Διατροφής οι μαθητές τής Γ’1 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης πραγματοποίησαν ποικίλες δράσεις:

Μάζεψαν κυδώνια καθώς εξερευνούσαν τον κήπο τού Σχολείου και στη συνέχεια οι αγαπημένες γιαγιάδες των μαθητών έφτιαξαν γλυκό κυδώνι και κυδώνι μαρμελάδα, τα οποία όλα τα παιδιά γεύτηκαν με γιαούρτι και ήταν πραγματικά υπέροχα!

Επικεντρώθηκαν στο πρωινό και τη μεγαλύτερη σημασία του από όλα τα γεύματα τής ημέρας, έφτιαξαν το εβδομαδιαίο ημερολόγιο πρωϊνού, και απόλαυσαν υγιεινό πρωϊνό με γάλα, δημητριακά, χυμούς, τοστ, σπιτικό κέϊκ κ.ά. στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον κήπο τού Σχολείου, με τα τραπεζάκια και τα παγκάκια μέσα στο πράσινο και τη φύση απολαμβάνοντας το κελάηδημα των πουλιών.

Παρακολούθησαν βίντεο και παρουσιάσεις σχετικά με τη διατροφή και το πεπτικό σύστημα και επεξεργάστηκαν το βιβλίο «Μάκης Ενζυμάκης»

Τέλος, έφτιαξαν την πυραμίδα τής υγιεινής διατροφής με διάφορα προϊόντα και τρόφιμα, με στόχο να αποκτήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Οι μαθητές τής Γ΄2 τάξης  αφιέρωσαν και αυτοί χρόνο σε δράσεις σχετικές με τη Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Θυμήθηκαν τη γνωστή σε όλους πυραμίδα τής διατροφής, συζήτησαν για τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά, αλλά και γι' αυτά που πρέπει να αποφεύγουμε αν θέλουμε να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Διάβασαν από το Ανθολόγιό τους ένα πολύ ωραίο κείμενο τής Σοφίας Ζαραμπούκα τον "Ωραίο Δαρείο" ,και αναφέρθηκαν στα προβλήματα υγείας που δημιουργεί η συχνή κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων.

Τέλος, απόλαυσαν ένα υγιεινό δεκατιανό στο δασάκι τού Σχολείου.