Print
Η μαθήτρια τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης Μαρίλια Νικολάου διακρίθηκε στον 17ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού «Τα παιδιά δημιουργούν».
Oι συμμετοχές των παιδιών από όλη την Ελλάδα ξεπέρασαν τις 20.000. Ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την Αιγίδα τού Υπουργείου Παιδείας, τού Δήμου Αθηναίων και τού Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η μικρή "συγγραφέας" έγραψε ένα παραμύθι με θέμα τον ρατσιμό και κατάφερε με τη φαντασία της να βρεθεί ανάμεσα στους 9 μαθητές που ξεχώρισαν.
Στον διαγωνισμό αυτό οι μαθητές επιλέγουν ένα από τα τρία προτεινόμενα αποσπάσματα γνωστών συγγραφέων ως αφορμή για να εμπνευστούν και να ξεκινήσουν το δικό τους παραμύθι.
Η Μαρίλια επέλεξε το απόσπασμα τής Μαριλένας Καββαδά: "Άνοιξα το κουτί με ανυπομονησία. Είχα δώδεκα ολοκαίνουργια χρωματιστά μολύβια και μια πελώρια χαρά. “Ένα για κάθε μήνα”, σκέφτηκα. “Όλα για κάθε στιγμή”, φώναξε το κόκκινο μολύβι και τρύπωσε στα δάχτυλά μου, παρασύροντας τα στο χορό. Αχ! Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή! Μόλις φύτρωσε πρώτη η παπαρούνα στο άσπρο μου χαρτί, πετάχτηκε το πράσινο μολύβι και είπε πονηρά:..."