e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή βράβευσης τής ελληνικής μαθητικής αποστολής στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Τους 21 Έλληνες μαθητές που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε τις 8 έως 10 Νοεμβρίου στο Γκιορ τής Ουγγαρίας, συνάντησε και συνεχάρη ο πρωθυπουργός σε τελετή βράβευσης που φιλοξένησε το Υπουργείο Εσωτερικών, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019.
Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και οι μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης Γιώργος Καστρίτης και Φίλιππος Σίνγκερ, που κατέκτησαν τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα, με το projec«Το έξυπνο αρκουδάκι, Άλεξ».

Τους μαθητές συνόδευσαν η προπονήτριά τους κ. Πωλίνα Πλουμιδάκη και η Διευθύντρια τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης κ. Ελισάβετ Βιτζηλαίου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιος και οι γενικοί γραμματείς τού Υπουργείου.

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα παιδιά που βραβεύτηκαν σημείωσε ότι μπροστά τους ανοίγεται ένας νέος κόσμος γεμάτος ευκαιρίες, προκλήσεις, αλλά και κινδύνους. 
Παρατήρησε, επίσης, ότι η τεχνολογία και η ευρηματικότητα θα μπορέσει να δώσει πολλές λύσεις στα προβλήματα τής ανθρωπότητας. Για την τεχνολογία ειδικά ανέφερε ότι θα επιτρέψει την αντιμετώπιση τεράστιων προβλημάτων, όπως αυτό τής κλιματικής αλλαγής.

«Αν πρέπει να κάνουμε κάτι στο εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι να κρατάμε ζωντανή την περιέργεια των νέων. Η παιδεία δεν είναι μια διαδικασία στείρας αποστήθισης. Δεν αντιλαμβανόμαστε τη γνώση ως κάτι που το μεταφέρουμε απλά σε μια κόλλα χαρτί, αλλά κάτι παραπάνω. Αυτή την ευρεία γνώση, τις δεξιότητες πρέπει να καλλιεργήσουμε στο σχολείο τού μέλλοντος» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και έδωσε συγχαρητήρια, τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς, τους καθηγητές και δασκάλους τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος στον χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων στους μαθητές: «Με την ταχύτητα που εξελίσσονται, οι τεχνολογικές εφαρμογές, η τεχνητή νοημοσύνη, η επιστήμη των Δεδομένων και η «ευφυΐα» των μηχανών θα αποτελούν την καθημερινότητα μας. Η χώρα μας έχει μεγάλες δυνατότητες και πολλά προτερήματα αλλά και μεγάλα προβλήματα, μπορεί όμως να αποτελέσει πηγή έμπνευσης πολλαπλών εφαρμογών για τις ομάδες εργασίας στη Ρομποτική».

Η υπουργός, κ. Κεραμέως τόνισε ότι αποστολή τού σχολείου δεν είναι μόνο να μαθαίνει, αλλά να βγάζει στη κοινωνία σφαιρικά διαμορφωμένους πολίτες. Πολίτες με μια ευρύτερη διαπαιδαγώγηση και για αυτόν ακριβώς τον λόγο το υπουργείο μελετά την εισαγωγή νέων θεματικών στο σχολείο, που έχουν να κάνουν και με τη Ρομποτική,  και θα επιδιώξει μια ευρύτερη  εισαγωγή τής Ρομποτικής στα σχολεία.

Οι βραβευθέντες μαθητές των Αρσακείων είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συζητήσουν με την υπουργό Παιδείας για την εργασία τους, το Σχολείο και το μάθημα τής Ρομποτικής, προτείνοντάς της μάλιστα να  εισαχθεί αυτή σε όλα τα σχολεία, γεγονός που ανέφερε στην ομιλία της η υπουργός.