e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




image001 001

Ο Διευθυντής τού εκδοτικού τμήματος τού Μουσείου ΜΟΜΑ στο Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 οι μικροί μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης είχαν τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά δύο σπουδαίους ανθρώπους τής σύγχρονης τέχνης αλλά και να δουν να «ζωντανεύουν» μπροστά τους, από τον διάσημο συγγραφέα και εικονογράφο Frank Viva, οι ήρωες τού βιβλίου που επεξεργάστηταν στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας.

O Frank Viva, εκτός από τα δέκα εξώφυλλα που εικονογράφησε τα δύο τελευταία χρόνια για το περιοδικό The New Yorker, δημοσίευσε τρία βιβλία για παιδιά με τεράστια εκδοτική επιτυχία. Από αυτά το "Along along Road" ανακηρύχθηκε από τους Τimes τής Νέας Υόρκης ένα από τα δέκα καλύτερα εικονογραφημένα βιβλία τού 2011. Ο Viva είναι επίσης ιδρυτής τής εταιρείας Viva & Co.

O διευθυντής τού εκδοτικού τμήματος τού Μουσείου ΜΟΜΑ (Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Ν. Υόρκης) Christopher Ηudson συνόδευε τον Frank Viva, ο οποίος παρουσίασε στους μικρούς μαθητές το βιβλίο του «O μικρός Φράνκ αρχιτέκτονας». Εκείνοι με τη σειρά τους παρουσίασαν στους δύο προσκεκλημένους τους τις εργασίες που φιλοτέχνησαν στο μάθημα των Εικαστικών, με την καθηγήτριά τους κ. Εύη Λαπαναίτη, εμπνευσμένοι από το συγκεκριμένο βιβλίο που διάβασαν στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας με τους καθηγητές τους κ. Ε. Θεοδωρίδη και Μαρία Τσίτσου.

Με την καθοδήγηση τής υπεύθυνης τού εκδοτικού οίκου Μέλισσα κ. Άννας-Μαρίας Βλάσση, οι μαθητές συζήτησαν με τον συγγραφέα, έπαιξαν με τα αντικείμενα-παιχνίδια που συνδέονταν με την ιστορία τού βιβλίου του και πρότειναν τις δικές τους ιδέες στον κ. Viva.              

Στο τέλος τής εκδήλωσης ο κ. Viva ζωγράφισε ένα σχέδιο εξηγώντας στα παιδιά πώς με απλές γραμμές μπορείς να αναπαραστήσεις αυτό που σκέφτεσαι. Οι μαθητές από τη συνάντηση αυτή απεκόμισαν μεγάλα οφέλη για τον πολιτισμό και την τέχνη και, το σημαντικότερο, γνώρισαν δύο εξέχουσες προσωπικότητες τής σύγχρονης τέχνης.