e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης του Σχολείου μας παρακολούθησαν διαδικτυακά και live τη θεατρική παράσταση της «Παιδικής Σκηνής» του Εθνικού Θεάτρου «Πιστεύω στους Μονόκερους».


Μέσα από το συναρπαστικό έργο του Μάικλ Μορμπούργκο προβάλλει ο εντεκάχρονος Θωμάς που μισεί τα βιβλία και το διάβασμα. Η τυχαία γνωριμία του με την Αριάννα, τη βιβλιοθηκάριο της μικρής του πόλης, και η επαφή του με τον μαγικό μονόκερο, θα δώσουν στον Θωμά το καταφύγιο που χρειάζεται στις αρχές του Πολέμου. Θα τον ενδυναμώσουν, καθώς θα αντιληφθεί πως η ελπίδα, το θάρρος και η έμπνευση μέσω των βιβλίων ( το έργο αναφέρεται στο πρώτο ήμισι του 20ου αιώνα) μπορούν να βοηθήσουν κάθε άνθρωπο να αντιμετωπίσει τους φόβους του και άλλες δύσκολες καταστάσεις.
Τα παιδιά μας, όπως είπαν στους δασκάλους τους, ενθουσιάστηκαν από την διαδικτυακή προσέγγιση της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης, κι αυτό το γεγονός μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το εγχείρημα παρακολούθησης καλών παιδικών παραστάσεων, μέσω διαδικτύου, προσφέροντας κατά διαστήματα στους μαθητές μας μια μικρή μορφωτική ανάπαυλα στην καθημερινότητα του webex. Άλλωστε οι αρχαίοι πρόγονοί μας, οι Αθηναίοι του 5ου πΧ αιώνα, θεωρούσαν πως το θέατρο ήταν …ΠΑΙΔΕΙΑ και δεν είχαν άδικο.