e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Γαλλοφωνίας (Organisation Internationale de la Francophonie,πατήστε εδώ), που εορτάζει τα 51 χρόνια από την ίδρυσή του (20 Μαρτίου 1970) στο Νιαμέι, αριθμεί 88 χώρες και κυβερνήσεις-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που είναι μέλος του από το 2004.

Για να προβληθεί η γαλλική γλώσσα σε όλο τον κόσμο έχει καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας (20 Μαρτίου) και η Εβδομάδα τής Γαλλικής Γλώσσας και Γαλλοφωνίας (13-21 Μαρτίου).

Σε όλο τον γαλλόφωνο κόσμο αλλά και σε χώρες όπου τα γαλλικά διδάσκονται ως ξένη γλώσσα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και δράσεις που αναδεικνύουν τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλόφωνο πολιτισμό.

Έτσι, το διάστημα από 13 έως 21 Μαρτίου 2021 όλοι οι μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα ενημερώθηκαν για την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας και τη σημασία τής γαλλικής γλώσσας που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους από εκατομμύρια ανθρώπους και η οποία αποτελεί την 4η γλώσσα στο διαδίκτυο και την 5η παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο τού Συντονισμού εκπονήθηκε εκπαιδευτικό υλικό προσαρμοσμένο στο γλωσσικό επίπεδο κάθε τάξης.

Οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων γνώρισαν γαλλόφωνες χώρες και ενημερώθηκαν για τη Γαλλοφωνία, ενώ οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων, με την καθοδήγηση των καθηγήτριών τους, εμπνεύστηκαν και παρουσίασαν εργασίες (projet) στην τάξη. Ακόμη, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης παρουσίασαν βασικά γνωρίσματα γαλλόφωνων χωρών και οι μαθητές τής Στ΄ τάξης δημιούργησαν σλόγκαν, αφίσες, συννεφόλεξα.