Print

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, οι μαθητές τού Β΄1 τμήματος Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, υπό την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Ελένης Δρακάτου, αλλά και των υπόλοιπων ειδικοτήτων, δημιούργησαν και παρουσίασαν το δικό τους Ψηφιακό Μουσείο Ηρώων και Ηρωίδων τού 1821.

Μέσα από  αυτό γνώρισαν τόπους και ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στον αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία τους.
Τις δράσεις τους πλαισίωσαν με όμορφα πατριωτικά τραγούδια τού ’21, που διδάχτηκαν στο μάθημα τής Ελληνικής Παράδοσης από τη δασκάλα τους κ. Βασιλεία Κυριαζοπούλου.

Παράλληλα  οι μαθητές τού Β΄2 τμήματος, με την παρότρυνση τής δασκάλας τους κ. Μίνας Λουκαδάκου, ανέλαβαν το διαθεματικό πρόγραμμα με τίτλο «200 χρόνια από την Επανάσταση τού 1821- Τιμώντας τους ήρωες τού 1821».

Σκοπός τού διαθεματικού προγράμματος ήταν η ενασχόληση των μαθητών με την Ελληνική Ιστορία, τα μνημεία και τους ήρωες τής Επανάστασης και η καλλιέργεια τής ιστορική τους μνήμης και συνείδησης.
Έμφαση δόθηκε στο ήθος και στις αξίες των ηρώων τής Επανάστασης, όπως η φιλοπατρία, η αγωνιστικότητα, η γενναιότητα και η αγάπη για την ελευθερία.

Στο τέλος οι μαθητές συμμετείχαν σε θεατρικό που αφορούσε στη ζωή και στο έργο των ηρώων τής Επανάστασης τού 1821 δημιουργώντας το δικό τους Ψηφιακό Ιστορικό Μουσείο στο "art steps".