Print

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 οι μαθητές τής Ε΄1 τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης πραγματοποίησαν τη διαδικτυακή παρουσίαση τού αφιερώματος που οργάνωσαν, υπό την καθοδήγηση τού δασκάλου τους κ. Ανδρέα Κεφαλληνιάδη, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.Η εορτή ήταν αφιερωμένη στη συμμετοχή και την προσφορά των παιδιών στον Αγώνα για την Ελευθερία.

Το αφιέρωμα περιελάμβανε έξι μονόπρακτα, που αντλούσαν τη θεματολογία τους από γεγονότα όπως το Κρυφό Σχολειό, το παιδομάζωμα, τα κλεφτόπουλα και τα Σουλιωτόπουλα.

Τα μονόπρακτά συνοδεύτηκαν από αντίστοιχα τραγούδια, που με πολλή απέδωσαν άρτια τα παιδιά.

Το αφιέρωμα έκλεισε με δημοτικούς παραδοσιακούς χορούς και φυσικά τον Εθνικό μας Ύμνο.

Οι μαθητές τού Ε΄2 τμήματος, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, υπό την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Ν. Θεοφιλοπούλου, γνώρισαν τον ελληνικό επαναστατικό αγώνα μέσα από πίνακες Ελλήνων και ξένων ζωγράφων.

Ακόμη, ήρθαν σε επαφή με το κλέφτικο δημοτικό τραγούδι και τους λεβέντικους ελληνικούς χορούς.

Τέλος, ξεκίνησαν να δημιουργούν το δικό τους βιντεοπαιχνίδι, με τη βοήθεια τής καθηγήτριας Πληροφορικής κ. Ι. Ξενάκη και τη συνδρομή των καθηγητριών Θεατρικής Αγωγής και Καλλιτεχνικών κ. Αγ. Ζάχου και Ε. Λαπαναΐτη, αντίστοιχα, το οποίο και θα παρουσιάσουν ολοκληρωμένο τη νέα σχολική χρονιά.