Print
Τον Δεκέμβριο τού 2016 η δρ Τζέιν Γκούντολ, διεθνώς αναγνωρισμένη πρωτευοντολόγος, ανθρωπολόγος και Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών, επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση των Εκδόσεων Πατάκη.
Η Τζέιν Γκούντολ κατάφερε να ταράξει τα νερά τής παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας με τις πρωτοπόρες ανακαλύψεις της, μετά τη μελέτη τής συμπεριφοράς των χιμπατζήδων τού εθνικού πάρκου Γόμπε.
Στη συνέχεια ίδρυσε το Ινστιτούτο Τζέιν Γκούντολ (Jane Goodall Institute-JGI), καθώς και το πρόγραμμα Roots & Shoots, μέσα από το οποίο νέοι από όλον τον κόσμο ενθαρρύνονται να γίνουν «ηγέτες αλλαγής», με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Τα τμήματα τής Ε΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού, με αφορμή το διαθεματικό τους εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το θαλάσσιο περιβάλλον, γράφτηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο οποίο θα ενημερώνουν σχετικά με τις δράσεις τους.
Έτσι, στο πλαίσιο τής επίσκεψης της στην Ελλάδα, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, η Τζέιν Γκούντολ συνάντησε εκπαιδευτικούς και ομάδες σχολείων στο «Theater at ACS Athens».
Οι μαθητές τής Ε΄1, Ε΄2 και Ε΄3 τάξης τού Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να τη συναντήσουν από κοντά, να τής παρουσιάσουν το θέμα τής εργασίας τους και να φωτογραφηθούν μαζί της.
Στη συνέχεια παρακολούθησαν ομιλία της στην οποία τους ενημέρωσε για τη ζωή και τις έρευνές της.