e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με αφορμή το μάθημα τής Γεωγραφίας και το διαθεματικό τού Α΄ τριμήνου με τίτλο «Διαδρομές στην πόλη μας», οι μαθητλες τής Ε΄1 τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου στις 10 Οκτωβρίου 2017 βρέθηκαν στον χώρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, όπου επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.


Στους όμορφους χώρους του τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν με άνεση τις πλούσιες συλλογές τού Μουσείου που φιλοξενούν ζώα, έντομα, μαλάκια, ερπετά, πτηνά αλλά και διάφορα ορυκτά πετρώματα, κυρίως από τον ελληνικό χώρο
Ακολούθως τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με τη διδακτική ύλη αυτής τής περιόδου στο μάθημα τής Γεωγραφίας με θέμα «Με τη βοήθεια τού χάρτη».
Ο χάρτης, τα χαρακτηριστικά του και οι μορφές του, η πυξίδα, ο προσανατολισμός και ο υπολογισμός αποστάσεων πάνω στον χάρτη με τη βοήθεια τής κλίμακας ήταν ορισμένα από τα θέματα που απασχόλησαν τους μαθητές, με την επίβλεψη τής υπεύθυνης τού Μουσείου κ. Φανής Τριπολιτσιώτου.
Στη συνέχεια εφάρμοσαν τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις  σε εκπαιδευτικά παιχνίδια που έχει δημιουργήσει το Μουσείο για τον σκοπό αυτό, άλλα εκ των οποίων διεξάγονται στους εσωτερικούς χώρους τού Μουσείου και άλλα, όπως το παιχνίδι τού κρυμμένου θησαυρού, στους εξωτερικούς χώρους γύμνασης και αναψυχής των Αρσακείων Ψυχικού.