e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης ενημερώθηκαν για τη "Φωτοκύκλωση" και την αξία της.
Η "Φωτοκύκλωση" αποτελεί μια επιχείρηση εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων, φωτιστικών λαμπτήρων και μικροσυσκευών, με σκοπό την πραγματοποίηση των εθνικών πολιτικών που επιδιώκουν τη μεγιστοποίηση των επιπέδων ανακύκλωσης και την αποτροπή τής ανεξέλεγκτης ρίψης αποβλήτων στο περιβάλλον. Μέλημά της είναι η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών-χρηστών και των εμπλεκομένων στον κύκλο τής ζωής των προϊόντων μέχρι να καταστούν αυτά απόβλητα και στη συνέχεια να οδηγηθούν στην ανακύκλωση.
Σύνθημα τής "Φωτοκύκλωσης" είναι "Δεν πετάμε τίποτα, αξιοποιούμε τα απόβλητα, προστατεύουμε το περιβάλλον".
Κατά την ενημέρωσή τους οι μαθητές παρακολούθησαν και ένα θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα «Εν οδώ» το οποίο βασίζεται στο παραμύθι «Οι φύλακες τής φύσης», με ήρωες τον Φώτη, τη Φωτούλα και την Ανακύκλωση. Σκοπός είναι τα παιδιά να μάθουν από μικρή ηλικία την αξία τής ανακύκλωσης, τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητά της στη σύγχρονη κοινωνία και τα πολλαπλά οφέλη της για το περιβάλλον.
Μετά το τέλος τής παράστασης τα παιδιά πήραν το παραμύθι «Οι φύλακες τής φύσης» και έναν κάδο ανακύκλωσης για το Σχολείο τους.