e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Μια διαφορετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στο Γ΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης.

Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης μεταμορφώθηκαν σε υπερασπιστές τής ανάγνωσης! Έχοντας ως αποστολή τους να αποκαλύψουν μυστικά που θα τους μυήσουν στη μαγεία των ιστοριών, των λέξεων και των εικόνων, υποδέχθηκαν τον συγγραφέα Μάνο Κοντολέων, τού οποίου το βιβλίο «Ο αδερφός τής Ασπασίας» διάβασαν και επεξεργάστηκαν στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας.

Στην αρχή τής εκδήλωσης μια ηθοποιός-παιδαγωγός, µε µια µικρή θεατρική δράση γεµάτη παιχνίδι και αυτοσχεδιασµούς, κέρδισε αµέσως την προσοχή των παιδιών χάρη στο ανατρεπτικό της σενάριο, δημιουργώντας στους µαθητές θετικές σκέψεις για το βιβλίο.

Στη συνέχεια παρουσίασε τον προσκεκληµένο συγγραφέα, ο οποίος µοιράστηκε µε τα παιδιά την προσωπική του ιστορία και διαδρομή (συγγραφική και αναγνωστική), µυστικά τής τέχνης του και µικρές ιστορίες μεταμόρφωσης παιδιών σε νέους αναγνώστες.

Με αστεία και γέλια, µε παιχνίδια αλλά και µε ανατροπές, µέσα από τη µαγεία τής επαφής µε έναν δηµιουργό και τη ζωντανή ανάγνωση αποσπασµάτων από το έργο του, τα παιδιά δημιούργησαν µια σχέση αγάπης που θα συνεχίζει να αναπτύσσεται και να τους προσφέρει χαρά µέσα από τις σελίδες και άλλων βιβλίων.

Στόχος είναι κάθε µαθητής να γίνει και ένας «υπερασπιστής τής ανάγνωσης» και µάλιστα µε πτυχίο, ειδικά αφιερωµένο από τον συγγραφέα. Ένα πτυχίο µε ένα µεγάλο µυστικό: "Η αναγέννηση τής ανάγνωσης ξεκινά από μέσα μας! Διαδώστε το!"