e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η επίσκεψη ενός συγγραφέα στο Σχολείο αποτελεί πάντα μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά.
Έτσι, την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές τής Γ΄ και της Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας.


Η Διευθύντρια  κ. Αιμιλία Ελευθερίου υποδέχτηκε την αγαπημένη δασκάλα των Καλλιτεχνικών και τής Φιλαναγνωσίας κ. Ελένη Τσαλδίρη, με την ιδιότητα τής συγγραφέως και τής εικονογράφου.

Το πλούσιο ψηφιακό υλικό σχετικό με τις σπουδές, τις εκθέσεις ζωγραφικής, τις παρουσιάσεις των βιβλίων της, τη συμμετοχή της στη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά εντυπωσίασε τους μαθητές.

Η κ.Τσαλδίρη, αφού μοιράστηκε μαζί τους σημαντικές στιγμές από τη ζωή της, τις εμπειρίες και τα ενδιαφέροντά της, τους μίλησε για τα οκτώ βιβλία της και για τα βιβλία σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων στα οποία έχει κάνει την εικονογράφηση.

Στη συνέχεια αποκάλυψε στους μαθητές κάποια μυστικά σχετικά με τη συγγραφή των βιβλίων της, καθώς και το θέμα τού επόμενου βιβλίου της.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα μιας ιδέας, η οποία μπορεί να γίνει η αιτία να γεννηθεί ένα βιβλίο, παρακινώντας μάλιστα τα παιδιά να καταγράφουν πάντοτε τις σκέψεις και τις ιδέες τους.

Τέλος, τα συμβούλεψε να διαβάζουν βιβλία, γιατί μέσω αυτών διευρύνουν τους ορίζοντές τους, καλλιεργούν τη φαντασία τους και αναπτύσσουν γλωσσικές και άλλες δεξιότητες.

Η αμεσότητα, η ευγένειά της και κυρίως η αγάπη της για την τέχνη και τα βιβλία ενθουσίασαν τα παιδιά και τους άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις.

Θερμές ευχαριστίες στην κ. Ελευθερίου και την κ. Τσαλδίρη για την όμορφη παρουσίαση και για τη χαρά και τη καλή διάθεση που μετέδωσαν στους μαθητές μέσα απ’ όσα είδαν και άκουσαν.