e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 οι μαθητές των Α΄ και Β΄ Αρσακείων-Τοσιτσείων Γυμνασίων Εκάλης παρακολούθησαν τον εορτασμό για την επέτειο τής εξέγερσης των φοιτητών τού Πολυτεχνείου το 1973. Μαθητές και των δύο Γυμνασίων παρουσίασαν λογοτεχνικά κείμενα τής περιόδου, τα οποία αποτύπωναν την ευαισθητοποίηση των λογοτεχνών απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς τής Ελλάδας, ενώ η χορωδία πλαισίωσε τη θεατρική ομάδα με τραγούδια σημαντικών μουσικοσυνθετών τής εποχής.
Μέσα από μια λιτή αλλά περιεκτική προβολή των γεγονότων που οδήγησαν στην εξέγερση, καθώς και των συνεπειών της, δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους παρευρισκομένους είτε να θυμηθούν είτε να γνωρίσουν την ένταση εκείνων των ημερών. Ο διάλογος μεταξύ των ιστορικών γεγονότων και των λογοτεχνικών κειμένων ανέδειξε τον σεβασμό με τον οποίο πρέπει διαχρονικά να αντιμετωπίζουμε τις επιλογές δράσης νέων και μεγαλύτερων ανθρώπων ενάντια σε καθεστώτα βίας και απολυταρχίας.
Την επιμέλεια τής εκδήλωσης είχαν οι φιλόλογοι κ. Ιουλία Παπαβασιλοπούλου, Σοφία Κοντονίκα, Αικατερίνη Κατσιάνου, η κ. Μαρία Τασσοπούλου, μουσικός, και ο κ. Κώστας Θεοδώρου, θεατρολόγος, από το Α΄ Αρσάκειο- Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης και οι κ. Ευθυμία Σκιαδά και Ιωάννης Βογιατζής, φιλόλογοι, και η κ. Φανή Αβρανά, μουσικός, από το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης.