e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τέσσερεις από τις πέντε ομάδες των Αρσακείων-Τοσιτσείων Γυμνασίων Εκάλης προκρίθηκαν στον Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Στην τελική φάση τού 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού συμμετείχαν πέντε τριμελείς ομάδες μαθητών των Αρσακείων-Τοσιτσείων Γυμνασίων Εκάλης με την καθοδήγηση των καθηγητών Πληροφορικής κ. Ανδρέα Χατζηορφανού και Άντας Ξηρίδου. Η τελική φάση τού διαγωνισμού, που είχε θέμα «Η πορεία τού Μεγάλου Αλεξάνδρου», ολοκληρώθηκε στις 18 Μαρτίου 2017 ολοκληρώθηκε στο Ο.Α.Κ.Α.
Από τις ομάδες Bro Spirits, Greek Legends, Anonimous και Lego Masters που πέρασαν στον τελικό, την καλύτερη θέση (29η) έλαβαν οι Greek Legends με 700/700 πόντους σε χρόνο 52.78.
Η δοκιμασία έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και αναφέρεται στην περιπετειώδη πορεία τού Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέσχισε και κατέκτησε όλο τον γνωστό κόσμο τής εποχής του. Η διαδρομή πραγματοποιείται πάνω σε έναν χάρτη και τα ρομπότ πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που χάραξε ο Μ. Αλέξανδρος και να ολοκληρώσουν τις δοκιμασίες που θα συναντήσουν.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση τής νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης.

Ακολουθούν τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό
Greek Legends
Άρης Καμπίρης (Β΄ τάξη)
Βασίλης Μουτζούρης (Β΄ τάξη)
Γιάννης Μπουγάς (Α΄ τάξη)
Προπονητής: κ. Α. Χατζηορφανός

Bro Spirits
Σάββας Κοροσιάδης (Α΄ τάξη)
Ερρίκος Χατς (Α΄ τάξη)
Γιάννης Ζήκος (Α΄ τάξη)
Προπονητής: κ. Α. Χατζηορφανός

Lego Masters
Πολυξένη Πανταζίδου (Α΄ τάξη)
Αντώνης Ρικέττα (Α΄ τάξη)
Βασίλης Προυσαλίδης (Γ΄ τάξη)
Προπονήτρια: κ. Α. Ξηρίδου

Anonimous
Ερμής Δημητριάδης (Α΄ τάξη)
Λεωνίδας Ζαριφόπουλος (Γ΄ τάξη)
Μανώλης Παπαδάτος (Γ΄ τάξη)
Προπονήτρια: κ. Α. Ξηρίδου

Name Requested
Αχιλλέας Διαμαντάρας (Β΄ τάξη)
Χρήστος Δημητριάδης (Β΄ τάξη)
Γιάννης Μεσσήνης (Β΄ τάξη)
Προπονητής: κ. Α. Χατζηορφανός