e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ευχάριστη έκπληξη και συγκίνηση προκάλεσε η πρωτοβουλία τού Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου τού Β΄ Αρσακείου- Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, αμέσως μετά την ανάδειξή του, να οργανώσει τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών σωματικής υγιεινής και φαρμάκων, προκειμένου να διατεθούν στους εμπερίστατους πρόσφυγες, που τελευταία εισέρχονται στη χώρα μας ελπίζοντας σε μία καλύτερη ζωή.
Η συλλογή διήρκεσε μόλις δύο εβδομάδες και οι καρποί τής προσπάθειας των μαθητών υπήρξαν, αν μη τι άλλο, απροσδόκητα ανακουφιστικοί, καθώς κατάφεραν να συγκεντρώσουν 35 κιβώτια με τρόφιμα και 30 μεγάλες τσάντες με ρούχα.
Έτσι, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2015 επισκέφθηκαν το Σχολείο δύο ιερείς τής Αρχιεπισκοπής, από την εθελοντική ομάδα τού ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ηλιουπόλεως, ο π. Παναγιώτης Κούκουνας και ο π. Γεώργιος Γιαννόπουλος, οι οποίοι ανέλαβαν να μεταφέρουν τα συγκεντρωμένα προϊόντα στους καταυλισμούς και στα κέντρα σίτισης τής «Αποστολής», για να μαγειρευτούν και να διατεθούν στους  πρόσφυγες, που τα έχουν τόση ανάγκη.
Οι μαθητές τού Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου συζήτησαν με τους πατέρες, στη βιβλιοθήκη των Σχολείων μας, για το εν λόγω ζήτημα και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για βοήθεια προς τα φιλανθρωπικά κέντρα τής «Αποστολής»  και τις ημέρες των Χριστουγέννων.