e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο τού προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω», που υλοποιείται εφέτος στο Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο "Δεσμός", σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ευαισθητοποίησης των μαθητών τής Γ΄ τάξης σχετικά με τον εθελοντισμό.
Όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίαση που είχαν προετοιμάσει οι συμμαθήτριές τους Ευγενία Βατζεδάκη, Αικατερίνη Γεωργουλέα, Σταυρίτα Καστρησίου, Μυρτώ Μπρη και Φραντζέσκα Καρδιάκου, με στόχο την αποσαφήνιση και κατανόηση των εννοιών "εθελοντισμός, αλληλεγγύη, φιλανθρωπία, αγαθοεργία, δωρεά, ακτιβισμός, ενεργός πολίτης και κοινωνία πολιτών".
Στη συνέχεια, όλοι οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικό παιχνίδι κατά το οποίο κλήθηκαν να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με επικρατούσες αντιλήψεις για τον εθελοντισμό. Απώτερος στόχος ήταν η κατανόηση τής αναγκαιότητας συμμετοχής και ανάληψης πρωτοβουλιών για τη διεκδίκηση και διασφάλιση καλύτερων συνθηκών ζωής για όλους και η συνειδητοποίηση των οφελών που μπορούν να προκύψουν για τον άνθρωπο που ασχολείται με τον εθελοντισμό.
Την ευθύνη για την υλοποίηση τού προγράμματος είχαν οι καθηγητές τού Σχολείου μας κ. Αικατερίνη Ζαχαροπούλου, Ελισσαίος Κυνούσης και Αικατερίνη Μαράσλη.