e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2021, ταυτόχρονα σε περισσότερες από 160 χώρες τού κόσμου, με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».

Στο πλαίσιο αυτό στο B΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης διοργανώθηκαν δράσεις και συζητήσεις, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών όλων των τάξεων σχετικά με την ασφαλή χρήση τού διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών, γενικότερα, μέσω τού ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinning.

 

Οι μαθητές τής Α΄ τάξης με τους συμμαθητές τους από το e-Τtwinning από την Τσεχία, Ιταλία και Τουρκία, στο πλάισιο τού έργου "Heroes" , έπαιξαν διαδικτυακό παιχνίδι quizizz για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Το quizizz είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο με το οποίο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργήσουν ή να αξιοποιήσουν από τις υπάρχουσες βάσεις δεδομένων παιχνίδια ερωτήσεων, στο πλαίσιο ενός σχολικού μαθήματος ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου.

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα, με τρόπο παιγνιώδη, να αυτο-αξιολογούνται ως προς την εμπέδωση τής νέας γνώσης και να λαμβάνουν την κατάλληλη ανατροφοδότηση.

Πολλαπλά τα οφέλη, καθώς καλλιεργείται το κίνητρο και η ενασχόληση με μαθησιακά αντικείμενα, υποστηρίζεται η ομαδικότητα, η συνεργασία και αναπτύσσαται η κριτική σκέψη μέσω αυτο-αξιολογικών και ετερο-αξιολογικών κριτηρίων.

Mε την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Αγγλικών κ. Αθηνάς Γκαρμπολά, οι μαθητές έπαιξαν το κουίζ στην αίθουσα τής Πληροφορικής, αφού είχαν συζητήσει για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. (Για να δείτε τα θέματα για τα οποία είχαν ενημερωθεί οι μαθητές πατήστε εδώ)

 

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια διαδικτυακή συνάντηση με τους συμμαθητές τού e-Τwinning έργου "Sustainable Development 4 Sustainable Schools" , να συνομιλήσουν μαζί τους, να παρακολουθήσουν σύντομα βίντεο και να συζητήσουν για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.(Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώhttps://spark.adobe.com/video/bKXD5CIRmw2VS)

Όλοι μαζί συνεργατικά δημιούργησαν κόμικς με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.(Για να δείτε το συνεργατικό βιβλίο με τα κόμικς πατήστε εδώ) .

Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κ. Αθηνά Γκαρμπολά