Print

Στο πλαίσιο προετοιμασίας για το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, το οποίο οργανώθηκε διαδικτυακά από τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, ομάδα μαθητών τής Γ΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, στις 22 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποίησε επίσκεψη στην πρεσβεία τού Καναδά.



Συγκεκριμένα, οι μαθητές Αρτινιάν Όλια (Γ΄1), Γιαννόπουλος Κων/νος (Γ΄1), Καραγιάννη Μελπομένη (Γ΄2), Ραγκούσης Χαράλαμπος (Γ΄4) και Χατζημανωλάκη Ερμιόνη (Γ΄4), συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια Αγγλικών και Υπεύθυνη τού προγράμματος κ. Ι. Παπαδήμα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Επιτετραμμένη για τη θέση τής χώρας σε θέματα: περιβαλλοντικά, τού Συμβουλίου των Νέων, τού Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τού Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου και τής Επιτροπής για τις ειρηνικές χρήσεις τού Διαστήματος

Αντίστοιχα, στις 26 Οκτωβρίου 2021, ομάδα μαθητών τής Γ΄ τάξης επισκέφθηκε την πρεσβεία τής Σερβίας προκειμένου να ενημερωθεί και να προετοιμαστεί για το ATSMUN των Αρσακείων Πατρών.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές Δερμιτζάκη Ελβίρα (Γ΄1), Κοτύλια Παναγιώτα-Ελευθερία (Γ΄2), Μαλακάσης Ανδρέας (Γ΄3) και Τσιτσικοπούλου Ζωή (Γ΄4), συνοδευόμενοι από την Υπεύθυνη του προγράμματος Μ.U.N. κ. Παπαδήμα, ενημερώθηκαν από τη Μορφωτική Ακόλουθο τής πρεσβείας για θέματα: πολιτικά, ανθρωπιστικά και κοινωνικά, αφοπλισμού και διεθνούς ασφάλειας και νομικά.

Τέλος, στις 29 Οκτωβρίου 2021 ομάδα μαθητών που εκπροσωπούσε την Αίγυπτο, συνοδευόμενοι από την Υπεύθυνη του προγράμματος Μ.U.N. κ. Παπαδήμα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην πρεσβεία τής Αιγύπτου προκειμένου να ενημερωθούν από τον Πρέσβη για τις θέσεις τής χώρας σε θέματα: πολιτικά, ανθρωπιστικά και κοινωνικά, αφοπλισμού και διεθνούς ασφάλειας, νομικά και τού Συμβουλίου των Νέων.

Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές Ηλιοπούλου Δήμητρα (Γ΄2), Κορδαλή Γεωργία (Γ΄2), Οικονόμου Δημήτρης (Γ΄3) και Χρυσοφάκη Βασιλική (Γ΄4).