e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Σε κλίμα συγκίνησης και προβληματισμού πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, μεγάλο αφιέρωμα τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης στο προσφυγικό πρόβλημα.
Το αφιέρωμα προετοίμασε ομάδα μαθητών τής Α΄ και τής Β΄ τάξης, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας κ. Σοφίας Παναγή.
Την εκδήλωσε τίμησαν με την παρουσία τους ο καθηγητής τού Συστηματικού Τομέα τής Θεολογικής Σχολής τού ΕΚΠΑ και μέλος τής συνοδικής επιτροπής Βιοηθικής τής Εκκλησίας τής Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης και η εκπρόσωπος τής Ύπατης Αρμοστείας τού ΟΗΕ κ. Εύα Σαββοπούλου.
Οι μαθητές μας παρουσίασαν με πληρότητα και σπάνια ευαισθησία την ιστορία και όλες τις πτυχές τού προσφυγικού προβλήματος, προβάλλοντας παράλληλα και κάποια καθηλωτικά video.
Η εισήγηση τού κ. Κορναράκη με θέμα «Δος μοι τούτον τον ξένον» εστίασε, επίσης, με ευαισθησία στη χριστιανική στάση απέναντι στον ξένο, και η κ. Σαββοπούλου έκλεισε την εκδήλωση αναλύοντας την πολιτική πλευρά τού προβλήματος και αναφερόμενη στη δράση τής Ύπατης Αρμοστείας και των εθελοντικών ομάδων.
Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές τής Α΄ και τής Β΄ τάξης στο κλειστό αμφιθέατρο, έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγής «στη μνήμη όσων δεν τα κατάφεραν...».