e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 επισκέφθηκε το Σχολείο μας η καθηγήτρια τής Ιστορίας τού ΕΚΠΑ κ. Μαρία Ευθυμίου. Η κ. Ευθυμίου παρέδωσε ένα συναρπαστικό μάθημα παγκόσμιας ιστορίας, το οποίο παρακολούθησαν οι μαθητές μας τής Β΄ και  Γ΄ τάξης τού ανθρωπιστικού προσανατολισμού τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης.
Η κ. Ευθυμίου είναι καθηγήτρια τού Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει Ελληνική Ιστορία τής περιόδου τής Τουρκοκρατίας, καθώς και Παγκόσμια Ιστορία.
Ως προσφορά τού Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών προς το ευρύτερο κοινό, από επταετίας, διδάσκει αφιλοκερδώς κύκλους ιστορίας σε δήμους, πολιτιστικούς συλλόγους, κέντρα απεξάρτησης και φυλακές τής χώρας.
Μέχρι στιγμής έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά πάνω από 15.000 άτομα.
Οι μαθητές μας βίωσαν την αγάπη τής καθηγήτριας Ευθυμίου για την ιστορία, την οποία καταφέρνει πάντοτε να μεταδίδει με συνέπεια και επιτυχώς σε κάθε ακροατήριο.
Στη διάλεξη προσκλήθηκε και η Επόπτρια των Σχολείων μας κ. Παπαπέτρου-Μουρσελά, η οποία και έκλεισε την εκδήλωση απευθυνόμενη στους μαθητές και ευχαριστώντας την καθηγήτρια.