e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018, οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης τού τμήματος τής ερευνητικής εργασίας "Επικοινωνώ άρα υπάρχω", με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο κ. Μαριέττα Καλαμαρά, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις τής εφημερίδας "Καθημερινή", στο Φάληρο.
Οι μαθητές, οι οποίοι αποτελούν τη δημοσιογραφική ομάδα τής ηλεκτρονικής εφημερίδας (tositseiotypia) ξεναγήθηκαν στους χώρους τής εφημερίδας και ενημερώθηκαν από τον γνωστό δημοσιογράφο και αθηναιογράφο κ. Νίκο Βατόπουλο.
Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν και στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Η οργάνωση τής επίσκεψης οφείλεται στον εξαίρετο δημοσιογράφο κ. Μιχάλη Κατσίγερα, τον αγαπημένο «Φιλίστορα» τής Καθημερινής, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες. Η αγάπη του για το Σχολείο, με το οποίο συνεργάστηκε στενά, ήταν μεγάλη και η φροντίδα του για την πραγματοποίηση τής επίσκεψης έως και την τελευταία στιγμή συγκινητική.

Η μαθήτρια Σοφία Γκλαβά έγραψε: «Ο κ. Βατόπουλος έδωσε τεράστια έμφαση στις αρετές ενός δημοσιογράφου. Ένας δημοσιογράφος οφείλει να είναι αντικειμενικός, ώστε να δείξει στον αναγνώστη την αξιοπιστία του, χωρίς να επηρεάζεται από τις προσωπικές του απόψεις ή να υποκινείται από κάποιους άλλους για να καλύψει τα συμφέροντά τους και εν τέλει να χειραγωγήσει τον αναγνώστη.
Αναφέρθηκε επίσης στη δύναμη τής ηλεκτρονικής ενημέρωσης σε σχέση με την έντυπη εφημερίδα. Η εφημερίδα είναι το μέσο που εκπροσωπεί την κοινή γνώμη και δημιουργεί ένα περιβάλλον γνώσης το οποίο δεν γίνεται να καλυφθεί πλήρως από το διαδίκτυο. Η έντυπη ενημέρωση καλλιεργεί το πνεύμα, προβάλλει τα γεγονότα σε βάθος και οι απόψεις που διατυπώνονται εξετάζονται διεξοδικά. Εν αντιθέσει με το διαδίκτυο στο οποίο μεταβαίνουμε σε πολλές ιστοσελίδες, αναζητώντας ουσιαστικά να βρούμε αυτό που εμείς πιστεύουμε και όχι αυτό που πραγματικά συμβαίνει…»