e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 προβλήθηκε διαδικτυακά στους μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης το επετειακό ιστορικό ντοκιμαντέρ "1821-2021 Από την Απελευθέρωση στην Ελευθερία"δημιουργία καθηγητών και μαθητών τού Σχολείου, στο πλαίσιο τού εορτασμού των 200 χρόνων τής εθνικής μας απελευθέρωσης.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορική διαδρομή των Ελλήνων από το Γένος στο Έθνος, από την Άλωση μέχρι τις ημέρες μας.

Το κείμενο συνέγραψαν οι καθηγήτριες κ. Γ. Κοντού και Μ. Καλαμαρά, φιλόλογοι.

Την προετοιμασία και άσκηση των μαθητών ανέλαβαν οι καθηγητές κ. Γ. Κοντού, Μ. Καλαμαρά, Μ. Σαρρής, βιολόγος, και Κ. Θεοδώρου, θεατρολόγος.

Τη μουσική επένδυση επιμελήθηκε ο Διευθυντής κ. Ι. Βακαλόπουλος, φυσικός.

Την εικαστική επεξεργασία ανέλαβε η καθηγήτρια κ. Κ. Πρεβενιού, εικαστικός.
Αφηγητές ήταν οι μαθητές Κατερίνα Αθανασακοπούλου, Γιώργος Αναστασίου, Νικόλας Ανδριόπουλος, Μαριάννα Αυγερινού, Βασιλική Εξάρχου, Βασίλης Κορδαλής, Βασιλική Κούτα, Ειρήνη Λιανού, Πένυ Λουμάκη, Χρύσα Μητροπούλου, Αθηνά Μισαηλίδου, Ελένη Μπουκουβάλα, Εύα Μπούρη, Άννα Παπαγεωργίου, Ελισάβετ Παπαδήμα και Πάνος Τσακώνης και ο καθηγητής κ. Μάρκος Σαρρής.

Στην εισαγωγή τού ντοκιμαντέρ προβάλλονται έργα των μαθητριών Ιωάννας Αργυράκη, Κατερίνας Αναστασοπούλου, Κατερίνας Εμβαλωμένου, Χριστίνας Εμβαλωμένου, Φαίης Κανελλίδη, Μαριέττας Κρομμύδα, Δέσποινας Λεβέντη και Ελίνας Μελά τής Α΄ τάξης τού Εικαστικού Εργαστηρίου τού Σχολείου.
Τα έργα υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο τής επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση τού 1821.

 Ο Διευθυντής τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης κ. Ι. Βακαλόπουλος αναφέρει σχετικά:

«Η ιστορική επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση εορτάζεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Στερηθήκαμε τον παλμό των μοναδικών εορτών τού Σχολείου μας και τη συγκίνηση τής μαθητικής παρέλασης. Η απόσταση και ο εγκλεισμός πνίγουν τον αυθορμητισμό και τον ενθουσιασμό αυτών των ωραίων στιγμών, αλλά δεν μειώνουν τη συγκίνηση τού εθνικού βιώματος. Μακάρι αυτή η αξιέπαινη εορταστική δημιουργία τού Σχολείου μας να αφυπνίσει την ιστορική μνήμη και να δονήσει τις χορδές τής καρδιάς μας.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την κ. Καλαμαρά και την κ. Κοντού, τον κ. Σαρρή, την κ. Πρεβενιού και τον κ. Θεοδώρου καθώς και όλους τους συμμετέχοντες μαθητές για την προετοιμασία αυτού τού ιστορικού ντοκιμαντέρ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και σε ιδιαίτερα πιεστικές συνθήκες».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ εδώ  https://vimeo.com/527412158.
Το έργο αυτό θα τύχει ευρύτερης προβολής στα Αρσάκεια Σχολεία και όχι μόνο.