e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 ομάδα μαθητών τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, αποτελούμενη από έναν μαθητή από κάθε τμήμα και των τριών τάξεων τού Λυκείου, επισκέφθηκε το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο Παλαί τού Γαλατσίου μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Ανέστη. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ίδιων των μαθητών, μέσω τού 15μελούς συμβουλίου τους. Τα παιδιά ανέλαβαν και συγκέντρωσαν όλα τα απαραίτητα είδη που χρειάζονται οι πρόσφυγες στην προσωρινή τους παραμονή στην πατρίδα μας, όπως τρόφιμα μακράς διαρκείας, φάρμακα, παπλώματα, σεντόνια είδη υγιεινής κ.ά.
Επί τόπου ο υπεύθυνος τού Δήμου για τον συντονισμό όλης τής διαδικασίας κ. Κουνάνης ενημέρωσε τους μαθητές για το πώς εργάζονται εκεί και τόνισε ότι είναι συγκινητική η προθυμία και η προσφορά τού κόσμου για να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς, καθώς και η βοήθεια που προσφέρουν οι εθελοντές σε καθημερινή βάση (πρόσκοποι, γιατροί, νοσηλευτές, επαγγελματίες φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών κ.ά.).
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν λίγο στον χώρο αποθήκευσης και φύλαξης των προσφορών και οι υπεύθυνοι τους εξήγησαν πώς γίνεται η διανομή τους στους πρόσφυγες σε καθημερινή βάση, επισημαίνοντας ότι ο Στρατός (Ναυτικό και Αεροπορία) μεριμνά για την καθημερινή τους σίτιση. Επίσης, όση ώρα βρίσκονταν εκεί οι μαθητές ομάδα εθελοντών απασχολούσε με δημιουργικό παιχνίδι παιδιά προσφύγων.