Print
Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 αντιπροσωπία μαθητριών και μαθητών τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης πραγματοποίησε μια ξεχωριστή εξόρμηση ευαισθησίας και αγάπης στο Κέντρο Βρεφών "Η Μητέρα".
Ξεναγήθηκαν στον πανέμορφο χώρο, έμαθαν για την πολύχρονη πορεία τού Κέντρου, το οποίο διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στην μεταπολεμική Ελλάδα (από το 1953), περιθάλποντας και προσφέροντας στέγη στα παιδιά-θύματα τού Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, καθώς επίσης και για τη θέση του στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία και το κοινωνικό έργο που συνεχίζει να επιτελεί. Προσέφεραν επίσης ως δείγμα αγάπης αλλά και συμπαράστασης πράγματα που συγκέντρωσαν και τα οποία είναι αναγκαία για την λειτουργία τού Κέντρου.
Επίσης εκεί είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα παιδάκια τού παιδικού σταθμού τού Κέντρου, στα οποία εκτός από την αγάπη που τους προσέφεραν απλόχερα είχαν προετοιμάσει και τραγουδάκια που συνόδευσαν με τα μουσικά τους όργανα, κιθάρα και βιολί, καθώς και παραμυθάκια που είχαν διασκευάσει με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και κέφι. Τα παιδάκια ανταποκρίθηκαν με την αθωότητα, το γέλιο και τον αυθορμητισμό τους. Έδωσαν αλλά και πήραν αγκαλιές, τρυφερότητα, αγάπη και με τις φωνούλες τους βοήθησαν και τους μαθητές τού Σχολείου να βιώσουν ένα άλλου είδους μάθημα αυτή τη φορά, ένα μάθημα πραγματικής ζωής, αλλά και να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους σε θέματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Αναστασία Ανέστη και Μαρία Κακαβελάκη.