e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Σε καιρούς δύσκολους όπως αυτοί που περνάμε σήμερα είναι σίγουρο ότι θέλουμε να νιώθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο και να προσφέρουμε τη βοήθειά μας όσο το δυνατόν περισσότερο στους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εμάς.



Αυτό αποφάσισαν να κάνουν και οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης με τη συνδρομή των οικογενειών τους στο τέλος τής εφετινής σχολικής χρονιάς.
Ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στο κάλεσμα τού Εθελοντικού Οργανισμού για τα παιδιά «Το χαμόγελο τού Παιδιού» και συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης.

Οι ανάγκες σε τέτοια είδη, καθώς και σε τρόφιμα, εξαιτίας τής πανδημίας υπήρξαν ακόμα μεγαλύτερες, διότι όπως ήταν αναμενόμενο δεν κατέστη δυνατή η συγκέντρωσή τους τη χρονιά αυτή, όπως γινόταν κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα τα παιδιά που διαμένουν στα σπίτια τού Συλλόγου, αλλά και τα παιδιά και οι οικογένειες, που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Οι μαθητές τού Σχολείου με πολλή χαρά και ευαισθησία συγκέντρωσαν σαράντα  κούτες με είδη πρώτης ανάγκης, όπως συσκευασμένα είδη τροφίμων, είδη βρεφικής και προσωπικής φροντίδας, προϊόντα καθαρισμού κ. ά., τα οποία την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 παρελήφθησαν από ένα φορτηγό τού Οργανισμού.

Με τη συμμετοχή στη δράση αυτή η σχολική κοινότητα απέδειξε ότι ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες όταν θέλουμε κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε….