e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην Ημερίδα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που διοργανώθηκε από την Εποπτεία των Σχολείων τής Φ.Ε., το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, στα Αρσάκεια Σχολεία  Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα είχε θέμα: «Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις στο Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο - Αναπτύσσοντας τη δημιουργική και την κριτική ικανότητα των μαθητών» και απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων όλης τής Μακεδονίας.
Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη ζώνη των δειγματικών διδασκαλιών τής ημερίδας, η Προϊσταμένη τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης κ. Βασιλική Πάχτα, στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Θεσσαλονίκη, σπίτι δικό μας και… Θεσσαλονίκη, προορισμός για όλους». Η εισήγηση συνόψιζε τους στόχους, την πορεία και τα στάδια υλοποίησης, με τις επιμέρους δράσεις και τις πλαισιωμένες εκδηλώσεις τού εν λόγω προγράμματος, μέσα από σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις που έχουν εφαρμοστεί στην τάξη και με την αξιοποίηση των Τεχνολογιών τής Πληροφορίας και των Επικοινωνιών.
Ως εκπρόσωπος τής Επιστημονικής Επιτροπής η Σχολική Σύμβουλος τής Προσχολικής Αγωγής κ. Κυριακή Βέλκου παρευρέθηκε στην εισήγηση και συντόνισε την εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε.
Οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν την εισήγηση είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν σαν μαθητές στα ειδικά σχεδιασμένα για το πρόγραμμα βιωματικά παιχνίδια και διαδραστικές ασκήσεις των Τ.Π.Ε., και να πειραματιστούν στην εφαρμογή τους.
Τη γενική εποπτεία όλων των εισηγήσεων τής ημερίδας είχε η Επόπτρια των Σχολείων τής Φ.Ε. κ. Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά και οι Συντονίστριες Πρωτοβάθμιας τής Φ.Ε. κ. Αθηνά Μακροπόδη και Σοφία Σταθοπούλου.
Η εισήγηση τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, κατά γενική ομολογία όλων των συμμετεχόντων, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, τόσο σε επίπεδο προσέγγισης όσο και σε διδικαστικό.

001 002 003 004
005 006 007 008
009      

Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση