e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν εφέτος στη 13 Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Προσκεκλημένα από τις εκδόσεις «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» συμμετείχαν διαδραστικά στην παρουσίαση τού βιβλίου «Ψωμί με ζάχαρη και αλάτι» τής Γεωργίας Λάττα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαϊου 2016 στην Παιδική Γωνιά, στο Περίπτερο 13 τής Δ.Ε.Θ.-Helexpo.
Τα νήπια και τα προνήπια συγκεντρώθηκαν με ενθουσιασμό, φόρεσαν κορώνες στα χρώματα τού παραμυθιού και με την καθοδήγηση τής συγγραφέως και τής ομάδας των συνεργατών της έδωσαν ζωή στην ιστορία, χρησιμοποιώντας λόγο, κίνηση, αμφίεση και αντικείμενα. Με τραγούδι και χορό έμαθαν πώς ζυμώνουνε ιδέες με ψωμί, το πιο βασικό είδος στη μεσογειακή διατροφή. Κατάλαβαν πώς μέσα από τα απλά και καθημερινά γεννιούνται οι φιλίες και δένονται οι συνεργασίες που κρατάνε στον χρόνο παντοτινά. Όπως και το «ψωμί του βασιλιά» που δεν θέλουμε να λείπει από τη ζωή μας σε ό,τι σχήμα ταψιού κι αν χωρά!
Στο τέλος σε μια κίνηση συμβολική, που περιλαμβάνεται στο βιβλίο, τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου χάρισαν τις κορώνες τους σε άλλα παιδιά που παρακολούθησαν την παρουσίασή τους.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αυθόρμητη συμμετοχή των γονέων και των παρευρισκομένων θεατών στη διάδραση των παιδιών, που όχι μόνο διασκέδασαν αλλά και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους μέσα από αυτή.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάχθηκε στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Φιλαναγνωσίας και τού εκπαιδευτικού προγράμματος για τη διατροφή «Τρώμε μετά μουσικής και όχι ό,τι μας σερβίρουν» που υλοποιείται την εφετινή χρονιά.