Print
Tα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ετοιμάσουν και να παρουσιάσουν μια δική τους ραδιοφωνική εκπομπή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100,6. Η εκπομπή, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), μεταδόθηκε ζωντανά την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, στις 12.00 το μεσημέρι, και είχε διάρκεια 50΄.
Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο τού πολιτιστικού εκπαιδευτικού προγράμματος που εκπονούν τα παιδιά την τρέχουσα σχολική χρονιά με τίτλο «Εκεί Λιλιπούπολη - Εδώ Αρσακειούπολη», εμπνευσμένο από την ραδιοφωνική εκπομπή «Εδώ Λιλιπούπολη», καθώς και την εικοσαετή παρουσία και δράση τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου στην πόλη τής Θεσσαλονίκης, και είχε τεράστια επιτυχία.
Η εκπομπή περιελάμβανε μουσική θεατρική αναδρομή στην ιστορία τού ραδιοφώνου από την πρώτη του εμφάνιση στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων ώς τη μετάδοση τής δημοφιλούς εκπομπής τής «Λιλιπούπολης» από το Τρίτο Πρόγραμμα, με διευθυντή τον Μάνο Χατζιδάκι.
Τα παιδιά μίλησαν στους ακροατές για τους σπουδαίους εμπνευστές και τους συντελεστές των εκπομπών και των τραγουδιών, καθώς και για τη δημιουργία τού κόσμου τής «Λιλιπούπολης» και των κατοίκων της. Μέσα στο στούντιο ζωντάνεψαν όλοι οι αξέχαστοι Λιλιπούα, οι οποίοι μίλησαν στο κοινό όπως συνήθιζαν να κάνουν και στις εκπομπές τους και «τραγούδησαν» μέσα από τα αξέχαστα τραγούδια τους, μεταφέροντας το μήνυμα τής αρμονικής τους συμβίωσης παρά τον αντίθετο χαρακτήρα τους.
Η τύχη ήταν με το μέρος των παιδιών του Νηπιαγωγείου, αφού φτάνοντας στο κτήριο τού Σταθμού συνάντησαν και γνώρισαν τον δημοσιογράφο κ. Τραϊανό Χατζηδημητρίου. Ο κ. Χατζηδημητρίου, συνομιλώντας με τα παιδιά, προσκάλεσε αντιπροσωπία μαθητών στην εκπομπή του, για να συνομιλήσουν και να κάνουν όποια ερώτηση επιθυμούν στον Δήμαρχο τής πόλης κ. Γιάννη Μπουτάρη, με τον οποίο είχε προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία.
Όλα τα παιδιά έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και πλέον δεν σταματούν να μιλούν και να εκφράζονται ποικιλοτρόπως, μέσα από ζωγραφιές και μιμητικές αναπαραστάσεις, για την πρώτη τους επαφή με το ραδιόφωνο, την οποία δεν πρόκειται να ξεχάσουν σε όλη τους τη ζωή!
Η προϊσταμένη τού Νηπιαγωγείου κ. Βασιλική Πάχτα και το διδακτικό προσωπικό του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά την κ. Αφροδίτη Αργυροπούλου για την υποδοχή, τη φιλοξενία και την όλη συνεργασία που είχαν από την αρχή μέχρι το τέλος τής δράσης, την κ. Κατερίνα Μελίδη για τον άψογο συντονισμό στον χώρο τού ραδιοφώνου και στα στούντιο, και τον δημοσιογράφο κ. Τραϊανό Χατζηδημητρίου για την ευχάριστη έκπληξη τής συνέντευξης!