e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο σημαντικότερο ετήσιο γεγονός τού βιβλίου για την πόλη μας, τη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν και την εφετινή σχολική χρονιά τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης.
Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στην Παιδική Γωνιά τού Περίπτερου «13» παρουσίασαν «Το κρυφτό τής χαράς» τής Μαριλένας Καββαδά, ένα βιβλίο με εξαιρετικό κείμενο, νοήματα, μουσική και εικονογράφηση.
Η τιμητική πρόσκληση απευθύνθηκε στο Νηπιαγωγείο από τις εκδόσεις «Διάπλους».
Τις προηγούμενες ημέρες τα παιδιά στις τάξεις τους διάβασαν το βιβλίο, δραματοποίησαν την ιστορία του, ζωγράφισαν τους ήρωες και αποτύπωσαν τις δικές τους σκέψεις.
Το αποτέλεσμα όλης αυτής τής ενασχόλησης ήταν ένα γιγάντιο, χειροποίητο «βιβλίο» με λόγο και εικόνες, φιλοτεχνημένο από τα ίδια τα παιδιά, που περιείχε τη δική τους εκδοχή για τα πράγματα στα οποία κρύβεται η χαρά.
Στη διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στην έκθεση τα νήπια και τα προνήπια τραγούδησαν και δραματοποίησαν τα τραγούδια τού βιβλίου, και στο τέλος χάρισαν στη συγγραφέα το δικό τους «βιβλίο».
Όλα τα παιδιά απόλαυσαν την πολύτιμη εμπειρία τόσο μέσα από τη συμμετοχή τους στην βιβλιοπαρουσίαση όσο και από την επίσκεψή τους σε μια διεθνή έκθεση βιβλίου, καθώς η ΔΕΒΘ αποτελεί έναν πολιτιστικό θεσμό και μια σημαντική συνάντηση δημιουργών και αναγνωστών γύρω από το βιβλίο, που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους φίλους του.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τής Φιλαναγνωσίας τού ωρολογίου προγράμματος τού Νηπιαγωγείου, με σκοπό να αποκτήσουν τα παιδιά θετική στάση και στενή σχέση με το βιβλίο.