e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας των παιδιών που έχουν εγγραφεί στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης για το σχολικό έτος 2017-2018 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, από τις 10.00 έως τις 11.30 το πρωί, στις αίθουσες και στην αυλή τού Νηπιαγωγείου.
Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο ανέλαβε την προωτοβουλία τής διοργάνωσης τής συνάντησης με σκοπό να δώσει στους νεαρούς μαθητές την ευκαιρία να σχηματίσουν μια πρώτη εικόνα από το Νηπιαγωγείο και να αποκτήσουν την πρώτη τους θετική εμπειρία από την επαφή τους με αυτό. Στόχο έχει τη γνωριμία και την εξοικείωση των νέων παιδιών με τον χώρο και τις νηπιαγωγούς, καθώς και τη διασκέδασή τους μέσα από ελεύθερα επιλεγμένες δραστηριότητες. Η προσδοκία είναι, μέσα από αυτή την γνωριμία, όλοι οι νέοι υποψήφιοι να είναι σε θέση να συμμετέχουν ενεργά στη λήψη τής απόφασης σχετικά με την επιλογή τού Σχολείου όπου θα φοιτήσουν.
Όλο το προσωπικό υποδέχτηκε με κέφι, χαρά και φαντασία τους νέους του φίλους. Παιδιά και γονείς φθάνοντας συστήθηκαν και γνωρίστηκαν με τις νηπιαγωγούς αλλά και μεταξύ τους, ξεναγήθηκαν στον χώρο και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων τού Νηπιαγωγείου, όπου τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας, απόλαυσαν διασκεδαστικά κινητικά παιχνίδια, διαγωνισμούς γνώσεων και δεξιοτήτων και δημιούργησαν ευφάνταστα παραμύθια. Ακολούθως, στην αίθουσα τού τμήματος Ν1 τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στα τραπεζάκια τής τάξης και να σχεδιάσουν και να ζωγραφίσουν. Τέλος, όλοι μεταφέρθηκαν στην ευρύχωρη αυλή τού Νηπιαγωγείου, όπου τα παιδιά, με τη συνοδία αλλά και τη συμμετοχή των γονέων τους, επιδόθηκαν σε υπαίθριες κινητικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες, απολαμβάνοντας έναν χώρο εναρμονισμένο με το πληθωρικό φυσικό περιβάλλον.
Γονείς και παιδιά έφυγαν με θετικές εντυπώσεις και χαρούμενη διάθεση από το Νηπιαγωγείο, ιδιαίτερα οι καινούργιοι μαθητές που δέχτηκαν το εντυπωσιακό κέρασμα και τα αναμνηστικά δωράκια από το νέο τους Σχολείο.
Την ίδια ημέρα, στους αύλειους χώρους των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης, οι μαθητές τού Αρσακείου Δημοτικού συμμετείχαν στη «Γιορτή τής Άνοιξης», ένα πανηγύρι δημιουργικότητας και φαντασίας με ποικίλα παιχνίδια και δράσεις, αθλοπαιδιές, εργαστήρια και χορούς, όπου όλοι φυσικά ήταν ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν για να γνωρίσουν τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης στο σύνολό τους.