e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Μια φαντασμαγορική γιορτή έλαβε χώρα την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017  στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης, που σήμανε τη λήξη τού σχολικού έτους 2016-2017 και ταυτόχρονα αποτέλεσε το επιστέγασμα τού εκπαιδευτικού προγράμματος «Εδώ Αρσακειούπολη».
Η ομώνυμη θεατρική παράσταση που ετοίμασαν και παρουσίασαν τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί ήταν μια ραδιοφωνική εκπομπή και συγχρόνως ένα μεγάλο επετειακό αφιέρωμα στα 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας που συμπληρώνει εφέτος το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης (Σεπτέμβριος 1997- Ιούνιος 2017).
Το θεατρικό έργο, μέσα από μια ιστορική αναδρομή στη ζωή τού Νηπιαγωγείου τα προηγούμενα χρόνια, διηγήθηκε την ιστορία του και προέβαλε την ταυτότητά του, συνταιριάζοντας τα τραγούδια τής ραδιοφωνικής εκπομπής "Λιλιπούπολη" που αποτέλεσε και το μεγαλύτερο μέρος τού προγράμματος.
Ανίχνευσε τα κοινά στοιχεία των δύο φανταστικών «πόλεων» και ενσωμάτωσε με δημιουργικό τρόπο τα μηνύματα των εκπομπών τής Λιλιπούπολης σε εκείνα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης με μια καινούργια ιστορία-παραμύθι που έδωσε με αυθεντικό τρόπο το στίγμα τής πορείας των 20 χρόνων του.
Γεμάτη από αλληγορίες η παράσταση μίλησε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όχι μόνο του Νηπιαγωγείου αλλά και των ανθρώπων που το απαρτίζουν, τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, καθώς και το πώς πετυχαίνουν να συμβιώνουν όλοι ευτυχισμένοι τόσα χρόνια μέσα από συνεχείς εξελίξεις.
Κάθε ομάδα «προηγούμενων γενεών» αποκάλυπτε επί σκηνής και ένα από τα «μυστικά τής Αρσακειούπολης» παραδίδοντας στην επόμενη γενιά το κλειδί από το μπαούλο της με τα πολύτιμα μυστικά...
Στο τέλος όλα τα παιδιά μαζί, μικροί και μεγάλοι, προηγούμενοι και τωρινοί, σε μια στιγμή κορυφαίας σημασίας φόρεσαν τα «φτερά τής Αρσακειούπολης» που θα τους οδηγήσουν σε νέους ορίζοντες άλλων σπουδαίων πόλεων, και φύσηξαν τα κεράκια τής «τούρτας γενεθλίων» τής Αρσακειούπολης με τους 20 ορόφους, τις 20 γεύσεις και τα 20 διαφορετικά συστατικά, όσα και οι χρονιές, οι γενιές και τα υπέροχα προγράμματά της!
Η γιορτή έδωσε ένα πολύ ιδιαίτερο και συμβολικό χαρακτήρα στην εικοσαετή επέτειο με ξεχωριστές μουσικές επιλογές και όλα τα παιδία επί σκηνής ντυμένα στα λευκά, προσφέροντας θέαμα και συγκίνηση σε όσους είχαν την χαρά να την παρακολουθήσουν.
Η συμμετοχή των παλαιότερων μαθητών στην παράσταση αλλά και των ίδιων των νηπιαγωγών, καθώς και μιας μικρής αντιπροσωπίας γονέων στον επίλογο ήταν από τις πιο έντονα φορτισμένες στιγμές τής βραδιάς και προκάλεσε την έκπληξη κάθε παρευρισκόμενου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Συντονίστρια των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης δρ Αικ. Ιωακειμίδου.
Η γιορτή θα μείνει στη μνήμη όλων όχι μόνο για τη μοναδικότητά της αλλά και την εκπληκτική πρωτοβουλία των γονέων, στο κλείσιμο, να ευχαριστήσουν δημοσίως από το βήμα τις νηπιαγωγούς για το έργο και τις όμορφες στιγμές τής εφετινής χρονιάς.
Η απαγγελία των αφιερώσεων και των εμπνευσμένων ποιημάτων τους αποτελεί πράξη ύψιστης επιβράβευσης, θαυμασμού και εκτίμησης για το Νηπιαγωγείο και τις εκπαιδευτικούς του!
Για το έντυπο τής γιορτής πατήστε εδώ.