e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το απόγευμα της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση τής απογευματινής Σχολής Γονέων μαθητών τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων τού Νηπιαγωγείου. Προσκεκλημένη ήταν η εκπρόσωπος τής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας τής Φ.Ε. για τα Αρσάκεια Θεσσαλονίκης κ. Ιακώβου Δέσποινα, σχολική-συμβουλευτική ψυχολόγος, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Βοηθώντας την προσαρμογή τού παιδιού μου στο Νηπιαγωγείο».

Η απογευματινή Σχολή Γονέων έχει καθιερωθεί τα τρία τελευταία σχολικά έτη από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, στην προσπάθειά του να συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στο γονικό καθήκον τής ανατροφής και τής διαπαιδαγώγησης των παιδιών, μέσα σε ένα θετικό κλίμα διαλόγου και συνεργασίας. Στόχος όλων των συναντήσεων είναι η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων για τη διαμόρφωση θέσεων και στάσεων απέναντι σε ζητήματα που αναδύονται από τη σχολική αλλά και την οικογενειακή ζωή των παιδιών.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τού Νηπιαγωγείου για συνεργασία και διάλογο, οι γονείς προσήλθαν στον χώρο με προθυμία αλλά, όπως είναι αναμενόμενο, και ανησυχίες. Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ομιλία τής κ. Ιακώβου και την ηλεκτρονική προβολή με τα στάδια και τις διαδικασίες προσαρμογής για μια επιτυχημένη σχολική ένταξη.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους γονείς, στην ομιλήτρια και στις νηπιαγωγούς, κατά την οποία τέθηκαν, αναλύθηκαν και απαντήθηκαν πολλά χρήσιμα ερωτήματα και θέματα σχετικά με τις βασικές αρχές διαπαιδαγώγησης που βοηθούν στην ομαλή προσαρμογή και φοίτηση των παιδιών στο Νηπιαγωγείο.
Η προσέλευση και η συμμετοχή των γονέων στην πρώτη αυτή συνάντηση αποτελεί απόδειξη ότι επιτυγχάνονται οι στόχοι τής Σχολής Γονέων για συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων και διαμόρφωση θετικών στάσεων και βοηθά τους γονείς στην αγωγή των παιδιών. Παράλληλα, η θετική ανατροφοδότηση που ακολούθησε μετά τη συνάντηση, αποτελεί κίνητρο για όλους, γονείς και εκπαιδευτικούς, για την οργάνωση και τη συμμετοχή σε επόμενες συναντήσειs.