Print
Στο πλαίσιο τού περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Γη και εγώ» που υλοποιείται εφέτος στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, τα νήπια και τα προνήπια πραγματοποίησαν την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 εκπαιδευτική εξόρμηση στο 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης.
Το Φεστιβάλ ήταν συνδιοργάνωση τού Δήμου Θεσσαλονίκης με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις τής ΔΕΘ HELEXPO. Πρόκειται για μια δράση που στοχεύει στη διεύρυνση τής ανακύκλωσης μέσω τής εκπαίδευσης και στη δημιουργία τής νέας γενιάς με οικολογική συνείδηση. Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες-μαθητές μπορούσαν να συμμετάσχουν σε ποικιλία από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και εκδηλώσεις.
"Πληρώνοντας" ως αντίτιμο εισιτηρίου εσόδου κάποιο ανακυκλώσιμο υλικό που έτυχε να έχουν μαζί τους, τα παιδιά αρχικά περιηγήθηκαν στη μεγάλη έκθεση ανακύκλωσης που στεγαζόταν στο Περίπτερο 8. Εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα, σειρά από δημιουργίες μαθητών αλλά και καλλιτεχνών, κατασκευασμένες αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά συνδυασμένα με ευφάνταστο τρόπο. Οι δημιουργίες αυτές περιελάμβαναν έργα τέχνης, αλλά και πολλά διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Στον εκθεσιακό χώρο είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικότερα για την ανακύκλωση, να λύσουν τις σχετικές απορίες τους από αρμόδιους φορείς ανακύκλωσης και να εμπλακούν σε ανάλογες δραστηριότητες.
Στον εξωτερικό χώρο τού Φεστιβάλ τα παιδιά διασκέδασαν γνωρίζοντας από κοντά τους ήρωες τής ανακύκλωσης, τους κάδους που συλλέγουν μόνο τα ανακυκλώσιμα υλικά. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν κυκλικά στα δημιουργικά παιχνίδια και τα θεματικά εργαστήρια, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας ταυτόχρονα.
Επιστρέφοντας στο Αρσάκειο τα νήπια και τα προνήπια απόλαυσαν το γεύμα τους στο δασάκι τού Σχολείου και έπαιξαν ανάμεσα στα ψηλά πεύκα.