e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Ιστορίας, υλοποίησαν, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζω με τα κόμικς: Οι ολυμπιακοί αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα», στον χώρο τού Σχολείου.
Τα παιδιά ασχολήθηκαν με τους ολυμπιακούς αγώνες στην αρχαιότητα μέσω των κόμικς. Πρόκειται για ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι που επινόησε ο μαθηματικός και γνωστός δημιουργός κόμικς Τάσος Αποστολίδης με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και ομάδας εικονογράφων.
Συγκεκριμένα, τα παιδιά, με αφήγηση και τη βοήθεια εικόνων από τα ομώνυμα κόμικς, ξεναγήθηκαν στην Ήλιδα, τη διοργανώτρια πόλη των ολυμπιακών αγώνων, έμαθαν την ιστορία των αγώνων και παρακολούθησαν τις θρησκευτικές τελετές και τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις τής 87ης Ολυμπιάδας τού 432 π. Χ.
Επίσης, προσέγγισαν βιωματικά τα αθλήματα, τον όρκο των αθλητών, τη στέψη των νικητών και άλλα στιγμιότυπα, μέσω παντομίμας.
Τέλος, το κάθε παιδί πήρε και συμπλήρωσε το βιβλιοπαιχνίδι «Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα», ενθουσιασμένο από τον πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο προσέγγισης τής Ιστορίας.