e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού προγράμματος Αγωγής Υγείας «Ασφάλεια στο διαδίκτυο» που εκπονούν την εφετινή χρονιά, οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε ομώνυμο πρόγραμμα στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης Nous την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016.
Παρά την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητά του το διαδίκτυο υποκρύπτει και κινδύνους. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους κινδύνους στο διαδίκτυο αλλά και για την ορθή χρήση του.
Συγκεκριμένα παρακολούθησαν ένα βίντεο με κινούμενα σχέδια για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Κατόπιν έπαιξαν ένα παιχνίδι που αναφέρεται στους κινδύνους τού διαδικτύου αλλά και στη χρησιμότητά του. Δημιούργησαν μια ψηφιακή εφημερίδα, όπου ως μικροί δημοσιογράφοι έγραψαν για φανταστικά ή πραγματικά γεγονότα που αφορούν την ασφάλεια στο διαδίκτυο, και στη συνέχεια δημοσίευσαν την εφημερίδα τους online. Επίσης ετοίμασαν ένα δελτίο ειδήσεων που αναφέρεται στην ασφάλεια στο διαδίκτυο. Στο τέλος έγινε η παρουσίαση τής εφημερίδας και τού δελτίου ειδήσεων σε όλη την τάξη.
Η χρήση των ΤΠΕ και η μαθητοκεντρική προσέγγιση δημιούργησαν κίνητρα στα παιδιά και τους κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια τής συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι δασκάλες κ. Γεωργία Γιάγκου και Ζωή Ζωγραφοπούλου.