e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν, την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS, στο πλαίσιο του μαθήματος τής Φυσικής και τού περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπονεί η τάξη.
Αρχικά δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να παρακολουθήσουν στη γιγαντοοθόνη τού ΚοσμοΘεάτρου κάποια από τα "θαύματα τής μηχανικής", μέσα από την ομώνυμη τρισδιάστατη ταινία.
Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν επιστήμονες που, ωθούμενοι από ανθρωπιστικά αισθήματα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους συνανθρώπους τους. Έπειτα στον εντυπωσιακό θόλο τού Πλανητάριου μια δεύτερη ταινία με τίτλο «Η γη και εγώ» προβλήθηκε για να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε θέματα αειφορίας.
Τα παιδιά πληροφορήθηκαν με απλά και προσιτά παραδείγματα το μέγεθος τής αλλαγής που μπορεί να προκαλέσει στον πλανήτη μας η διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης.
Τέλος, ξεναγήθηκαν στον κόσμο των εφευρέσεων τού Nikola Tesla, ενός εξαιρετικά σημαντικού εφευρέτη τού 20ού αιώνα, τόσο για το επιστημονικό και τεχνολογικό του έργο όσο και για τις ανθρώπινες αξίες που πρέσβευε.
Η επίσκεψη αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα ένα ξεχωριστό ταξίδι στη μαγεία τής επιστήμης.