e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Για 9η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε στο Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης ένα ακόμα Food Festival, στο πλαίσιο εορτασμού τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, στις 26 Σεπτεμβρίου 2018.
Η πρωτότυπη αυτή ιδέα περιλαμβάνει την προετοιμασία και το μαγείρεμα παραδοσιακών φαγητών από την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς στόχος των ξένων γλωσσών που διδάσκονται στο Σχολείο είναι τα παιδιά να έρχονται σε επαφή και με πολιτιστικά στοιχεία των χωρών αυτών.
Αφού, λοιπόν, μάθουν τα παιδιά τις σχετικές φράσεις, διαλόγους και συνταγές μαγειρικής, στήνονται τρεις πάγκοι με τα φαγητά που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές τής Ε΄ τάξης.
Τα παιδιά χωρίζονται σε σερβιτόρους και πελάτες και οι παραγγελίες ξεκινούν, στην ξένη γλώσσα πάντα!
Στο διάλειμμα μπορούν να δοκιμάσουν τα νόστιμα εδέσματα των ξένων χωρών και οι υπόλοιποι μαθητές τού Σχολείου, αρκεί βέβαια να μιλούν σε κάθε πάγκο την αντίστοιχη γλώσσα...
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης εφέτος είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με διάφορα παιχνίδια στα οποία χρειάστηκε να αξιοποιήσουν τόσο τις γνώσεις τους στην ξένη γλώσσα όσο και την ταχύτητά τους.
Η Δ΄ τάξη γιόρτασε και αυτή την ημέρα γλωσσών δημιουργώντας πρωτότυπα γλωσσικά πόστερ με φράσεις τής καθημερινότητας και ανάλογες ζωγραφιές.
Τέλος, η Στ΄ τάξη είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί περαιτέρω με το θέμα των ευρωπαϊκών γλωσσών μέσα από φυλλάδια, κουίζ, γλωσσικά παιχνίδια και βίντεο.