Print
Tην Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία οι προαγωγικές εξετάσεις τού Ομίλου Tae Kwon Do ITF τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, στο κλειστό γυμναστήριο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.
Το Tae Kwon Do ITF είναι μια κορεάτικη πολεμική τέχνη αυτοάμυνας με την οποία το παιδί μαθαίνει να υπερασπίζεται τον εαυτό του (χωρίς να γίνεται επιθετικό), και η οποία δεν βελτιώνει μόνο τη γενική φυσική κατάσταση ενός παιδιού αλλά και την ψυχική και πνευματική του υγεία.
Γενικότερα, η συγκεκριμένη πολεμική τέχνη βοηθάει το παιδί να αποκτήσει σεβασμό, ευγένεια, μετριοφροσύνη και αυτοέλεγχο, προάγει τη συγκέντρωση και την αντίδραση, όπως επίσης την υπομονή, την αυτοπεποίθηση και την πειθαρχία, στοιχεία πολύ σημαντικά για την υγιή ανάπτυξη τής προσωπικότητας τού ατόμου.
Το παιδί μέσα από ειδικές τεχνικές μαθαίνει πώς να χειρίζεται και να εξωτερικεύει το άγχος, τον θυμό του και άλλα αρνητικά συναισθήματα, διοχετεύοντας έτσι την ενέργειά του με έναν υγιή τρόπο.
Επίσης είναι μια ψυχαγωγική (μέσω κινητικών παιχνιδιών) και ευχάριστη δραστηριότητα για τα παιδιά, τα οποία χαρακτηρίζονται από την έμφυτη ανάγκη για κίνηση και δημιουργική έκφραση, καθώς μαθαίνουν τις αδυναμίες τους, τα όρια τους αλλά και τις δυνατότητες τους.
Την προπόνηση των αθλητών τού Ομίλου Tae Kwon Do ITF έχει αναλάβει η προπονήτρια κ. Χαϊδευτοπούλου Δέσποινα, κάτοχος 3Dan, πιστοποιημένη με πτυχίο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.