Πρόκειται για μια γαλλική παράδοση που έχει τις ρίζες της σε έναν παλιό μύθο, σύμφωνα με τον οποίο, εάν την ημέρα τής Chandeleur δεν παρασκευόαζονταν κρέπες, η σοδειά τού σιταριού όλης τής χρονιάς θα καταστρεφόταν.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το έθιμο από βιντεοπροβολές και κείμενα, αναζήτησαν συνταγές για κρέπες, τις παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, απάντησαν σε κουίζ και προχώρησαν με πολύ κέφι στην παρασκευή κρέπας. Υλικά για τη ζύμη, σοκολάτες, μπισκότα, ζαχαρωτά αλλά και στολές σεφ, εργαλεία και συσκευές κατέκλυσαν τις αίθουσες τού γαλλικού τμήματος, από τις οποίες μια ευχάριστη οσμή προσκαλούσε καθηγητές και μαθητές να δοκιμάσουν το γλυκό αυτό έδεσμα.
Εφέτος, και μαθητές τού γερμανικού τμήματος συμμετείχαν στον εορτασμό παρασκευάζοντας ένα πολύ γνωστό γερμανικό γλυκό, τις βάφλες.
Η συμμετοχή των μαθητών στη Γιορτή της Κρέπας τούς επιτρέπει να έλθουν σε επαφή με τον γαλλικό πολιτισμό, να εξασκηθούν στη γαλλική γλώσσα, να συνεργαστούν και να διασκεδάσουν. Τους μαθητές Γαλλικών καθοδήγησαν οι καθηγήτριές τους κ. Ιουλία Γάτσου και Σοφία Καρασάββα, ενώ τους μαθητές τού Γερμανικού τμήματος η καθηγήτρια κ. Χρυσάνθη Αλεξάνδρου.
View the embedded image gallery online at:
https://www.arsakeio.gr/en/279-greek/schools/thessaloniki/thessaloniki-junior-high/events-activities/23081-giorth-ths-krepas#sigProId7f34a68f69
https://www.arsakeio.gr/en/279-greek/schools/thessaloniki/thessaloniki-junior-high/events-activities/23081-giorth-ths-krepas#sigProId7f34a68f69